Βίντεο σοκ: Δείτε γιατί δεν πρέπει να ανεβαίνετε στην καρότσα του αγροτικού

Βίντεο σοκ: Δείτε γιατί δεν πρέπει να ανεβαίνετε στην καρότσα του αγροτικού

Βίντεο σοκ: Δείτε γιατί δεν πρέπει να ανεβαίνετε στην καρότσα του αγροτικού

Για την ελληνική επαρχία -και όπως φαίνεται και σε πολλές ακόμα χώρες του τρίτου κόσμου- η καρότσα του αγροτικού χρησιμεύει για πολλά εκτός από εκείνο που προβλέπει ο κατασκευαστής τους, την μεταφορά προϊόντων.

Και αν στη Μέση Ανατολή τα συγκεκριμένα οχήματα χρησιμεύουν ως αυτοσχέδια πολεμικά εργαλεία, σε πιο ειρηνικούς καιρούς και τόπους, είναι σύνηθες να μεταφέρουν στην ανοιχτή καρότσα ανθρώπους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Όμως η συνήθεια αυτή είναι άκρως επικίνδυνη από πολλές απόψεις. Και μία από αυτές εμφανίζεται στο βίντεο που μας έρχεται από την Ταϊλάνδη. Όπου όπως βλέπουμε ένα αυτοκίνητο που κινείται σε έναν αυτοκινητόδρομο με μεγάλη ταχύτητα, χάνει τον έλεγχο, χτυπά στο πλάι ένα αγροτικό με αρκετούς ανθρώπους στην καρότσα και το ρίχνει στο αντίθετο ρεύμα όπου συγκρούεται με ένα διερχόμενο φορτηγό.

Το ατύχημα όσο προλαβαίνουμε να δούμε για λίγα μέτρα δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία, καθώς το εκτός ελέγχου αγροτικό έπεσε με τέτοιο τρόπο πάνω στο φορτηγό που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Πάντως η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν μεγάλη και όπως φαίνεται οι άνθρωποι πετάγονται σαν άψυχες κούκλες πάνω από το αυτοκίνητο και εκτινάσσονται σε μεγάλη απόσταση από την καρότσα χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Ας το έχουν αυτό στο νου τους όσοι και στην χώρα μας χρησιμοποιούν την καρότσα για να μεταφέρουν ανθρώπους χωρίς καμία ασφάλεια και με τους κινδύνους να καραδοκούν ανά πάσα στιγμή.

protothema.gr