Βάψιμο σπιτιού – Χρήσιμες συμβουλές

Βάψιμο σπιτιού – Χρήσιμες συμβουλές

Σκέφτεστε να βάψετε το σπίτι σας; Σίγουρα υπάρχουν λεπτομέρειες που θα δυσκολέψουν την συνολική διαδικασία. Στη συνέχεια του άρθρου θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που ψάχνετε σχετικά με το βάψιμο του χώρου σας.

aeweb

 Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό βάψιμο καθώς και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται συγκεκριμένη προετοιμασία της επιφάνειας πριν την εφαρμογή χρωμάτων. Αν δεν έχετε την απαραίτητη εμπειρία, οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα.

Ποιες είναι οι τιμές για το βάψιμο σπιτιού; 

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς περνούν αρκετές ώρες στο σπίτι μας. Έτσι, θα θέλαμε ένα ευχάριστο και φωτεινό περιβάλλον. Ωστόσο, οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν χρόνο, διάθεση αλλά και χρήματα. Μια εύκολη και οικονομική λύση για ανανέωση του χώρου είναι σίγουρα το βάψιμο. Πιο αναλυτικά, οι τιμές για το βάψιμο του σπιτιού κυμαίνονται:

 • Βάψιμο σπιτιού εξωτερικά – 2,5€/τ.μ
 • Βάψιμο δωματίου 15 τ.μ – 50€
 • Βάψιμο σπιτιού 80 τ.μ (2 χέρια πέρασμα) από – 299€

Από τι επηρεάζονται οι τιμές στο βάψιμο σπιτιού;

Οι τιμές στο βάψιμο επηρεάζονται από τέσσερις βασικούς παράγοντες:

 • Τα τετραγωνικά μέτρα που θέλετε να βάψετε
 • Τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τοίχοι
 • Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν
 • Οι τεχνοτροπίες και τα μοτίβα

Τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας

Η επιφάνεια που θέλετε να βάψετε αποτελεί και τον βασικότερο παράγοντα που καθορίζει την τιμή της εργασίας. Οι τιμές που δίνουν συνήθως οι ελαιοχρωματιστές ορίζονται ανά τετραγωνικό μέτρο. Ωστόσο, υπάρχουν και επαγγελματίες οι οποίοι μπορούν να δώσουν προσφορά για ολόκληρο σπίτι ή δωμάτιο.

Συνήθως, όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε και μια πιο οικονομική προσφορά, αφού η τιμή ανά τετραγωνικό είναι χαμηλότερη καθώς αυξάνονται τα τετραγωνικά μέτρα.

Κατάσταση τοίχων

Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τοίχοι πριν από τον ελαιοχρωματισμό είναι ένας ακόμα καθοριστικός παράγοντας της τιμής. Ο ελαιοχρωματιστής χρειάζεται περισσότερο χρόνο άλλα και προσπάθεια αν οι τοίχοι χρειαστούν μερεμέτια, όπως τριψίματα ή στοκαρίσματα.

Κόστος υλικών

Τα προϊόντα και τα χρώματα που θα βρείτε στην αγορά δεν παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις ως προς τη τιμή. Συνήθως, όμως οι επαγγελματίες μπορούν να τα προμηθευτούν σε πολύ καλύτερες τιμές, γεγονός που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.

Τεχνοτροπίες 

Οι τεχνοτροπίες συνήθως γίνονται σε μια μικρή επιφάνεια του χώρου, με σκοπό να αποκτήσει μια ιδιαίτερη αισθητική. Συνήθως, ένας έμπειρος ελαιοχρωματιστής μπορεί να δημιουργήσει πλήθος τεχνοτροπιών.

Πώς να κάνω τη σωστή επιλογή χρωμάτων για το βάψιμο σπιτιού; 

Όταν αποφασίσετε βάψετε ένα χώρο, μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα με δύο τρόπους. Είτε επιλέγοντας κοντινές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος ή αντίθετα επιλέγοντας δύο αντιδιαμετρικά αντίθετα χρώματα, τα οποία να αναδεικνύουν το ένα το άλλο δημιουργώντας μια έντονη αντίθεση. Επίσης, κατά την επιλογή χρωμάτων, να έχετε στο νου σας οτι σε μεγάλες επιφάνειες είναι προτιμότερο να τοποθετούνται απαλά χρώματα, δηλαδή αποχρώσεις που χαρακτηρίζονται από τους διακοσμητές ως ‘ξεκούραστες’ στο μάτι.

 Αντίθετα, σε μικρές επιφάνειες όπως κολώνες και δοκάρια είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται έντονα χρώματα και τεχνοτροπίες. Οι διακοσμητές προτείνουν αυτό το τρόπο καθώς τα ανοιχτά χρώματα δημιουργούν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου ενώ τα σκούρα χρώματα κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο μικρός.

Προσοχή πρέπει να δοθεί στο συνδυασμό των χρωμάτων αν περιλαμβάνει παραπάνω από ένα, καθώς καλό θα ήταν να έχουν παρόμοιες αποχρώσεις. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάτι πιο μοντέρνο και εντυπωσιακό στο βάψιμο σπιτιού, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια τεχνοτροπία ή μοτίβο, που θα προσδώσει άλλη νότα στο χώρο σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στο βάψιμο σπιτιού;

Αν σκέφτεστε να βάψετε το σπίτι σας, δύο είναι τα βασικά θέματα που μπορεί να σας απασχολήσουν:

 • Επιλογή χρωμάτων: Σκούρα χρώματα στις μικρές επιφάνειες και ανοιχτά χρώματα στις μεγαλύτερες επιφάνειες.
 • Κατάλληλη περίοδος: Οι ελαιοχρωματισμοί πρέπει να γίνονται σε μέρες που επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες. Πρέπει να αποφεύγονται βροχερές μέρες και μέρες με υψηλή υγρασία. Έτσι, οι περισσότεροι επιλέγουν να βάψουν το σπίτι τους κατά τους θερινούς μήνες που οι μέρες είναι ηλιόλουστες και το χρώμα στεγνώνει γρήγορα.

Γιατί είναι προτιμότερο το βάψιμο σπιτιού να γίνει από ελαιοχρωματιστή; 

            Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να βάψουν μόνοι τους το σπίτι τους, κυρίως για λόγους οικονομίας. Ωστόσο, στη πραγματικότητα, τα αποτελέσματα είναι αντίθετα.

 1. Ο ελαιοχρωματιστής έχει επαγγελματικό εξοπλισμό: Ένας έμπειρος ελαιοχρωματιστής θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τη κατάλληλη ποσότητα χρωμάτων και θα σας απαλλάξει από το έξοδα του απαραίτητου εξοπλισμού, αφού σίγουρα θα έχει το δικό του.
 2. Ο ελαιοχρωματιστής ολοκληρώνει την εργασία άμεσα: Σίγουρα, κάποιος επαγγελματίας θα ολοκληρώσει το βάψιμο πιο γρήγορα και εύκολα από ότι θα το κάνατε μόνος σας. Έτσι, εκτός από τα χρήματα θα σας απαλλάξει και από το περιττό κόπο.

Γιατί να επιλέξω το myConstructor για το βάψιμο σπιτιού;

 Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε εξειδικευμένους ελαιοχρωματιστές με πολυετή εμπειρία. Μπορούν να αναλάβουν οποιαδήποτε περίπτωση ελαιοχρωματισμού και να σας εγγυηθούν για τα αποτελέσματα. Έτσι, αν σκέφτεστε να βάψετε το σπίτι σας δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε κάποιον από τους συνεργάτες μας, καθώς μέσω της υπηρεσίας μας θα βρείτε τους καλύτερους ελαιοχρωματιστές της αγοράς, που μπορείτε να τους εμπιστευτείτε και την πιο σημαντική εργασία.

myconstructor.gr/katalogos/elaioxromatismoi/exoteriko-vapsimo/