Τσαπατάκης: Ο υφυπουργός μου είπε ότι θα τα πούμε από κοντά στα Χανιά

Τσαπατάκης: Ο υφυπουργός μου είπε ότι θα τα πούμε από κοντά στα Χανιά

Τσαπατάκης: Ο υφυπουργός μου είπε ότι θα τα πούμε από κοντά στα Χανιά

Την είδηση ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα βρεθεί μέσα στον Ιούλιο στα Χανιά προκειμένου να έχει συνάντηση μεταξύ άλλων και με τον ίδιο, αλλά και για να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αθλητικές εγκαταστάσεις δίνει ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής κολύμβησης, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις που παραχώρησε στην ΕΡΤ και με τις οποίες έκανε έκκληση στον υφυπουργό Αθλητισμού να αναλάβει δράση για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κολυμβητήριο Χανίων, μιλά στο athlitiko και λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Αυγενάκης επικοινώνησε μαζί του αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής, όπου του τόνισε μεταξύ άλλων ότι σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στα Χανιά και έτσι οι δυο τους έχουν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά.

Οπως κάνει γνωστό στο athlitiko ο Τσαπατάκης, ο ίδιος ενημέρωσε τον υφυπουργό και για το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι. «Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν δύο κολυμβητήρια στα Χανιά, τα οποία θα μπορούσαν να στεγάσουν πολλούς αθλητές και να “βγάλουν” ειδικότερα πολλούς αθλητές, πολλούς καλούς αθλητές από τα Χανιά, να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας και γενικότερα να υπάρξει ανάπτυξη του αθλητισμού, που θα έχει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολλά άλλα οφέλη στην πόλη μας και να είναι ουσιαστικά ανενεργά», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η συζήτηση που είχαμε με τον Χανιώτη πρωταθλητή.

Αντώνη, σε είδαμε με μεγάλο ενδιαφέρον για όσα είπες στην ΕΡΤ… Πώς σου ήρθε, πώς προέκυψε αυτή η αναφορά σου για το κολυμβητήριο;

Είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε την ράμπα που υπάρχει στην παραλία της Νέας Χώρας για την πρόσβαση των ανθρώπων που κινούνται με διαφορετικό τρόπο προς τη θάλασσα. Οπως έχω πει, αυτό ήταν το μέσο αυτές τις ημέρες που μπορούσα να χρησιμοποιώ για να κάνω προπόνηση. Λόγω του μεγάλου φόρτου απ’ τον αριθμό των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που βρίσκονται αυτή την περίοδο στην πισίνα… δεν “χωράω” για να προπονηθώ! Και γιατί υπάρχει αυτός ο μεγάλος φόρτος; Γιατί οι δύο από τις τρεις πισίνες του κολυμβητηρίου είναι κλειστές. Οπότε, καταλαβαίνετε πόσα άτομα μπορούν, έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται μονάχα σε μία πισίνα… Ετσι, έχω καταφύγει σε αυτή τη λύση, η οποία είναι η έσχατη. Εγώ προπονούμαι σε πισίνα, δεν αγωνίζομαι στη θάλασσα, επομένως η προπόνηση η οποία αναγκάζομαι να κάνω, είναι υποδεέστερη από αυτή που κανονικά πρέπει. Αλλά, επειδή έχω ουσιαστικά χρόνο λόγω του γεγονότος ότι οι αγώνες μου έχουν μεταφερθεί αρκετά αργότερα, μπορώ έτσι να έχω μία επαφή μέσα στη θάλασσα.

Εχουμε την πληροφορία ότι επικοινώνησε αμέσως μετά την εκπομπή μαζί σου ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Βέβαια. Επικοινωνήσαμε και μου ζήτησε ο ίδιος να έχουμε μια συνάντηση όταν θα έρθει αυτό το μήνα, μέσα στον Ιούλιο, στα Χανιά. Γνωρίζοντας βέβαια το έργο και τις δράσεις μου γενικότερα στην Ελλάδα θέλησε να κάνουμε μια συνάντηση αλλά όφειλα να του εκθέσω και το πρόβλημα του κολυμβητηρίου που υπάρχει στο Ακρωτήρι… Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν δύο κολυμβητήρια στα Χανιά, τα οποία θα μπορούσαν να στεγάσουν πολλούς αθλητές και να “βγάλουν” ειδικότερα πολλούς αθλητές, πολλούς καλούς αθλητές από τα Χανιά, να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας και γενικότερα να υπάρξει ανάπτυξη του αθλητισμού, που θα έχει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολλά άλλα οφέλη στην πόλη μας και να είναι ουσιαστικά ανενεργά!

Και τι σου είπε;

Μου είπε ότι όλα αυτά θα τα κουβεντιάσουμε… Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα από τις προηγούμενες διοικήσεις οι οποίες έχουν καταχρεώσει τα ταμεία τους. Προσπαθούμε, όπως μου είπε να βρούμε ένα κονδύλι. Του είπα την άποψή μου ότι μπορούμε να βρούμε κάποιους χορηγούς, εάν το κράτος δεν μπορέσει αυτό το μεγάλο ποσό που χρειάζεται για να εξελιχθεί και το σύστημα θέρμανσης της πισίνας που χρησιμοποιεί ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, γνωρίζοντας κάποιες μελέτες που έχουν γίνει από φίλους μηχανικούς, ακόμα και να βρούμε κάποιον χορηγό να στηρίξει την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου πάνω στο Ακρωτήρι.

Tsapatakis

Γνωρίζουμε ότι επικοινώνησε μαζί σου και σε ευχαρίστησε για την τοποθέτησή σου και η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, η κυρία Μυλωνάκη. Το ερώτημα είναι αν εσύ ο ίδιος “βλέπεις” ότι μπορεί να υπάρξει κάποια εξέλιξη μετά από αυτές τις επαφές που είχες στο τηλέφωνο…

Η κυρία Μυλωνάκη με πήρε και με ευχαρίστησε. Εγώ της είπα… τι ευχαριστώ; Το θέμα είναι πως ό,τι κάνουμε, αυτό γίνεται για το καλό όλων μας. Επομένως, δε χρειάζεται να ειπωθεί κάποιο ευχαριστώ. Αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί, είναι ότι θα πρέπει να συμπράξουμε όλοι μαζί, να γίνουμε μία γροθιά, να εναντιωθούμε απέναντι σε αυτό το κακό που πάει να γίνει, γιατί τα δύσκολα δεν είναι αυτά, τα δύσκολα είναι αυτά που θα έρθουν απ’ ό,τι φαίνεται… Πέρασε η περίοδος με τα μέτρα του κορονοϊού και βλέπουμε ότι τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα. Και τα βλέπουμε και στην ευρύτερη οικονομία, δεν τα βλέπουμε μονάχα στο κολυμβητήριο. Επομένως, θα πρέπει κάπως να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια όλοι μαζί, τοπικοί φορείς, άνθρωποι που έχουν μια “Α” οικονομική δύναμη στην πόλη των Χανίων, ή αν μπορέσω κι εγώ να βρω κάποιο fund, κάποιο κονδύλι, για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να δυναμώσουμε. Μπορούμε να δυναμώσουμε κι είναι πολύ αμαρτία γιατί όπως είπα τα οφέλη θα είναι τεράστια για όλη την τοπική οικονομία.

Αγωνιστικά τι έχεις μπροστά σου, σε τι στοχεύεις;

Στόχος μου είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα, που είναι μια επανέναρξη επί της ουσίας της αγωνιστικής δράσης και θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Ως κύριος στόχος είναι η Παρολυμπιάδα του Τόκιο, το σίγουρο είναι ότι προσβλέπω στον υψηλότερο στόχο της Παρολυμπιάδας.

athlitiko.gr