Τσαπατάκης: Η ομιλία του Χανιώτη παραολυμπιονίκης στην ευρωβουλή για τα Α.μ.ε.Α. (video)

Τσαπατάκης: Η ομιλία του Χανιώτη παραολυμπιονίκης στην ευρωβουλή για τα Α.μ.ε.Α. (video)

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση εξέφρασε ο Αντώνης Τσαπατάκης στο ευρωκοινοβούλιο σε πρόσφατη ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την πολιτισμική πρόσβαση των Α.μ.ε.Α

Ο Αντώνης Τσαπατάκης έγραψε πρόσφατα και στο facebook την πρόταση ελπίζοντας να εισακουστεί από τους ανάλογους φορείς.

«Μαθαίνοντας πρόσφατα ότι το υπουργείο περιβάλλοντος προσπαθεί να εφαρμόσει την δημιουργία πρόσβασης σε κάθε κτήριο, παλαιό είτε νέο, ως απαίτηση της κοινοτικής οδηγίας της Ε.Ε.

Άρχισα να πιστεύω σε έναν πιο φωτεινό ήλιο της πατρίδος μου, σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού στο διάγγελμα του για την νίκη στις εθνικές εκλογές.

Αυτό που με ανησυχεί όμως, είναι ότι η πορεία μας έχει δείξει πως οι παγιωμένες αρνητικές συνήθειες δυστυχώς δεν αλλάζουν εύκολα.

Η πρόταση μου είναι να φτάσουμε στον πυρήνα της εξέλιξης μας, στα σχολεία, στα παιδιά και να αποτελέσει μέρος της παιδείας ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση.

Χρησιμοποιώντας προς όφελος μας την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας δεδομένης της έφεσης που έχουν τα παιδιά σήμερα προς αυτήν. Μέσο κατάλληλων ομιλιών και της τεχνολογίας, δημιουργώντας μια εφαρμογή, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν την σημασία της ράμπας, της διάβασης τυφλών, να δουν από το πρίσμα ενός αυτιστικού παιδιού, να μπορούν να «ζήσουν» πως είναι να έχει κάποιο παιδί μαθησιακές δυσκολίες και πολλά άλλα.

Όπως και να συνδράμουν στην δημιουργία ή βελτίωση υποδομών, παρατηρώντας, μη αγνοώντας, ενημερώνοντας. Αυτή μου την πρόταση θα μπορούσα να την συζητήσω περαιτέρω με το υπουργείο παιδείας και περιβάλλοντος όσο αφορά την υλοποίηση της. Ακόμα και με την υπηρεσία μου!

Ας φτιάξουμε έναν κόσμο όσο γίνεται πιο ιδανικό για όλους αλλά κυρίως για τα παιδιά. Γιατί τα παιδιά δεν είναι παιδιά μας είναι οι γιοί και οι κόρες του αύριο.»

Παρακάτω δείτε όλοι την ομιλία του Αντώνης Τσαπατάκης στο ευρωκοινοβούλιο