Τρομακτικό – Τοποθέτησαν εμφύτευμα σε μαϊμού και τώρα παίζει video games με το μυαλό της

Τρομακτικό – Τοποθέτησαν εμφύτευμα σε μαϊμού και τώρα παίζει video games με το μυαλό της
aeweb

Πέρυσι τον Αύγουστο ο Elon Musk προχωρούσε σε αναλυτικές αποκαλύψεις για τη Neuralink, την εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή ενός μικροσκοπικού εμφυτεύματος που θα μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στους νευρώνες του εγκεφάλου με απώτερο σκοπό τη θεραπεία σοβαρών ψυχικών και σωματικών προβλημάτων.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Musk μίλησε εκ νέου για τις εξελίξεις στην εταιρεία και ισχυρίστηκε πως ενσωμάτωσαν με επιτυχία το εμφύτευμα στον εγκέφαλο μιας μαϊμούς, η οποία μπορεί να παίζει video games χρησιμοποιώντας το μυαλό της. Η αποκάλυψη έγινε μέσα από τη νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Clubhouse και σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, ο Musk δεν προχώρησε σε αναλυτικές λεπτομέρειες για το τεχνικό κομμάτι, αλλά ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος για το επίτευγμα της Neuralink:

Έχουμε ενσωματώσει το εμφύτευμα σε μία μαϊμού, η οποία μπορεί να παίζει video games με το μυαλό της. Η επικοινωνία με το video game γίνεται ασύρματα. Το εμφύτευμα δεν είναι ορατό και η μαϊμού είναι χαρούμενη. Έχουμε τις πιο φιλικές (για τα ζώα) εγκαταστάσεις στον κόσμο. Θέλουμε να βάλουμε δύο μαϊμούδες να παίζουν “mind Pong” μαζί.
Μπορεί να μην έχουμε εικόνα για τους ισχυρισμούς του Musk, αλλά ομολογουμένως έχει κερδίσει και πάλι την προσοχή μας. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια νέα αναλυτική παρουσίαση για την πρόοδο που σημειώνει η Neuralink.

techgear.gr