Τρίτεκνες οικογένειες σε αδιέξοδο στα Χανιά

Τρίτεκνες οικογένειες σε αδιέξοδο στα Χανιά

Υποστήριξη ζητούν ολοένα και περισσότερες τρίτεκνες οικογένειες καθώς οι οικονομικές συνέπειες από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση γίνονται περισσότερο αισθητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των οικογενειών που ζητάει συμπαράσταση από τον Σύλλογο Τριτέκνων Χανίων διπλασιάστηκε φέτος, όπως ανέφερε μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Χελιουδάκη.

«Φέτος, όπως κάθε χρόνο, θα μοιράσουμε τρόφιμα στα μέλη μας. Ωστόσο, φέτος αποφασίσαμε να εστιάσουμε περισσότερο στις οικογένειες που δυσκολεύονται», ανέφερε η κα Χελιουδάκη και πρόσθεσε ότι φέτος τα αιτήματα ήταν περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια.
«Τα αιτήματα διπλασιάστηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα ενώ μέχρι πέρυσι είχαμε 12 οικογένειες που είχαν αυξημένες ανάγκες για στήριξη, φέτος έχουν φτάσει τις 25 και υπάρχουν κάποια ακόμα αιτήματα που τα εξετάζουμε», εξήγησε η κα Χελιουδάκη.
Πρόκειται για οικογένειες με πολλές ανάγκες που αφορούν από τρόφιμα μέχρι θέματα στέγασης, ένδυσης κ.λπ.
Οι λόγοι αυτής της αύξησης των οικογενειών που δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες είναι πολλοί. Από την ακρίβεια που έχει γίνει ιδιαίτερα έντονη έως την αναταραχή που έφερε η πανδημία στην αγορά εργασίας. «Το θέμα της εργασίας είναι ένα βασικό. Αν σκεφτούμε ότι φέτος τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις λειτούργησαν μικρότερη περίοδο, με λιγότερα άτομα, με δυσμενέστερες συνθήκες και αδικίες για τους εργαζόμενους, αυτό έφερε σε αδιέξοδο πολύ κόσμο», επεσήμανε η κα Χελιουδάκη.
Ενθαρρυντικό πάντως είναι ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας και το κάλεσμα που απηύθυνε ο Σύλλογος ανταποκρίθηκαν εθελόντριες τρίτεκνες μητέρες αλλά και πολλές τοπικές επιχειρήσεις.
«Οι ανάγκες που υπάρχουν και αυτό που ζητάμε από όσους μπορούν να βοηθήσουν είναι τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα κ.ά.), ρούχα, κουβέρτες, χαρτικά, πάνες για μωρά κ.ά. Θα πρέπει πάντως να πούμε ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τις τοπικές επιχειρήσεις και από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ καθώς και από απλούς πολίτες. Εμείς από τη μεριά μας, σε κάθε άνθρωπο που θα μας προσφέρει κάτι όσο μικρό κι αν είναι αυτό, θέλοντας να του ανταποδώσουμε αυτή τη χειρονομία θα μπαίνει σε κλήρωση για κάποια δώρα. Ετσι ως μια μικρή ανταπόδοση», είπε καταλήγοντας η κα Χελιουδάκη.
Οποιοι επιθυμούν να βοηθήσουν την προσπάθεια του Συλλόγου Τριτέκνων μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Συλλόγου τέρμα Ζυμβρακάκηδων (καθημερινές 8.30 πμ με 12.30 μμ) και κάθε Πέμπτη και απόγευμα (5.30 μμ – 8.30 μμ). Ακόμα και αν δεν μπορούν να προσέλθει κάποιος στα γραφεία για να παραδώσει την προσφορά του, κατόπιν συνεννόησης, εθελόντριες του Συλλόγου μπορούν να πάνε στο σπίτι του και να την παραλάβουν.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 28210-94334 και 6976330980.