Τραγωδία στην Κρήτη: “Έσβησε” ενώ έπαιζε pandel

Τραγωδία στην Κρήτη: “Έσβησε” ενώ έπαιζε pandel

Ο θάνατος ενός κατά τα άλλα υγιή και απόλυτα αθλητικού ανθρώπου, αναδεικνύει δυστυχώς τις ελλείψεις που υπάρχουν σε τόσο πολυσύχναστους χώρους στοιχειωδών πρώτων βοηθειών

Σοκαριστική ήταν η εικόνα για μια παρέα φίλων που χθες το απόγευμα βρέθηκαν σε γνωστό αθλητικό κέντρο της πόλης του ηρακλείου για να παίξουν το αγαπημένο τους pandel. Εντελώς ξαφνικά ένα μέλος της παρέας ,ηλικίας 70 ετών, έχασε τις αισθήσεις του και βρέθηκε στο έδαφος αναίσθητος.

Αμέσως καταλαβαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης ειδοποίησαν τους υπεύθυνους που κάλεσαν ένα γιατρό κι εκείνος έφτασε μετά από 10 λεπτά για να κάνει τις απαραίτητες μαλάξεις και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Λίγα λεπτά αργότερα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες έδωσαν πραγματικό αγώνα για να τον επαναφέρουν, έδειξε κάποια σημάδια ζωής ωστόσο φάνηκε πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τελικά ο οργανισμός του άτυχου άνδρα δεν μπόρεσε να επανέλθει ποτέ και λίγα λεπτά αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο θάνατος ενός κατά τα άλλα υγιή και απόλυτα αθλητικού συμπολίτη μας, αναδεικνύει δυστυχώς τις ελλείψεις που υπάρχουν σε τόσο πολυσύχναστους χώρους στοιχειωδών πρώτων βοηθειών, την απουσία γιατρού που θα μπορούσε τα πρώτα κρίσιμα λεπτά να σώσει, πιθανότατα μια ζωή και πάνω απ’ όλα την παρουσία ενός απινιδωτή που αν υπήρχε θα ήταν σωτήριος.

Άραγε τι κοστίζει σε τέτοιους χώρους ένας απινιδωτής που κοστίζει ελάχιστα και μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού που θα μπορούσε να προσφέρει στη διαδικασία ανάνηψης και να μη χαθούν πολύτιμα λεπτά; Αξίζει η ανθρώπινη ζωή τέτοιας αντιμετώπισης; Και μήπως με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό θ πρέπει να ξαναδούν οι υπεύθυνοι πως λειτουργούν τέτοιοι πολυσύχναστοι χώροι με παιδιά αλλά και μεσήλικες που βρίσκονται για να αθληθούν σε αυτούς τους χώρους;

πηγή: cretalive.gr