Τραγικές καταστάσεις στον τουρισμό: Οι ξενοδόχοι δεν βρίσκουν προσωπικό ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πεινάνε (video)

Τραγικές καταστάσεις στον τουρισμό: Οι ξενοδόχοι δεν βρίσκουν προσωπικό ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πεινάνε (video)

Απλήρωτοι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο θα μείνουν -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στα Χανιά που πλέον θέτουν ζήτημα επιβίωσης και κατεβαίνουν στον δρόμο την Τετάρτη 2 Μαρτίου διεκδικώντας μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματός τους αλλά και μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους.

aeweb

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Μανώλη Μπαμιάκη, το ταμείο ανεργίας έχει τελειώσει από τον Ιανουάριο ενώ οι προσλήψεις στα ξενοδοχεία αναμένονται τον Μάιο που σημαίνει ότι οι πληρωμές θα γίνουν τον Ιούνιο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ενώ η ζήτηση εργασίας είναι τεράστια, εκατοντάδες εργαζόμενοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα για 12μηνες δουλειές με το ποσοστό διαρροής να φτάνει το 15%.

Συνέντευξη τύπου για την κινητοποίηση έδωσαν το πρωί της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, ο πρόεδρος Γιάννης Μανωλικάκης, ο Μανώλης Μπαμιάκης πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Ιωσήφ Αποστολάκης, πρόεδρος στον επισιτισμό, ο Γιώργος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος του Σωματείου Διανομέων.

«Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε» τόνισε ο κ. Μπαμιάκης, «καθημερινά ανεβαίνουν οι τιμές στο ρεύμα, στην βενζίνη, στο σούπερ μάρκετ. Οι εργαζόμενοι φεύγουν από το επάγγελμα διότι ο άλλος με 5 και 7 μήνες δουλειάς δεν μπορεί να επιβιώσει. Χωρίς εργαζόμενους ο τουρισμός θα καταρρεύσει» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Είναι καιρός να μπει στην σκέψη των κυβερνόντων ότι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που στηρίζουν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας που είναι ο τουρισμός» τόνισε από τη μεριά του ο κ. Μανωλικάκης.

Τέλος ο κ. Αποστολάκης, έκανε κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης: «Κανένας αγώνας των εργαζομένων δεν πάει χαμένος» τόνισε μεταξύ άλλων.

Η κινητοποίηση θα γίνει την Τετάρτη το πρωί στις 11 έξω από το εργατικό κέντρο Χανίων.

zarpanews.gr