Το Pornhub αφαίρεσε 8.8 εκατ. videos – Απέσυρε όλα τα βίντεο από μη επιβεβαιωμένους χρήστες

Το Pornhub αφαίρεσε 8.8 εκατ. videos – Απέσυρε όλα τα βίντεο από μη επιβεβαιωμένους χρήστες

Το Pornhub αφαίρεσε 8.8 εκατ. videos – Απέσυρε όλα τα βίντεο από μη επιβεβαιωμένους χρήστες

Το γνωστό πορνογραφικό site  προχώρησε στην κατάργηση της πλειοψηφίας των βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, αναστέλλοντας όλες τις μη επαληθευμένες μεταφορτώσεις, εν μέσω σάλου που ξέσπασε για παράνομο περιεχόμενο. 

Η δημοσίευση της έρευνας του Nicholas Kristof στη The New York Times σχετικά με την κωλυσιεργεία που επιδεικνύει η ιστοσελίδα Pornhub στον έλεγχο και την αφαίρεση των ακατάλληλων videos (βίντεο κακοποίησης παιδιών και βιασμού) από την πλατφόρμα της, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η πρώτη από αυτές ήταν η άμεση αλλαγή των Όρων Χρήσης της πλατφόρμας που πλέον εμποδίζει τo download και upload των videos σε μη πιστοποιημένους χρήστες, και η δεύτερη η απόφαση των Visa και MasterCard να διακόψουν τη συνεργασία τους έτσι ώστε να μην μπορούν εκτελεστούν οι πληρωμές από τους συνδρομητές της ιστοσελίδας.

Πέραν του ηθικού σκέλους, που είναι και το σοβαρότερο, το οικονομικό χτύπημα που δέχτηκε η MindGeek (ιδιοκτήτρια του Pornhub και δεκάδων ακόμη ιστοσελίδων παρόμοιας θεματολογίας) την ταρακούνησε ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να εντείνει τις διαδικασίες ελέγχου του περιεχομένου που είχε ήδη αναρτηθεί στο παρελθόν. Το αποτέλεσμα έγινε εμφανές σήμερα, καθώς έχουν αφαιρεθεί περισσότερα τα 8.8 εκατομμύρια videos από τα 13.5 εκατομμύρια συνολικά videos που υπήρχαν μέχρι την Κυριακή το βράδυ!

Πλέον στο Pornhub υπάρχουν “μόλις” 4.7 εκατομμύρια videos από πιστοποιημένους χρήστες και συνεργάτες. Μένει να δούμε αν αυτές οι κινήσεις θα “συγκινήσουν” τις Visa και Mastercard προκειμένου να ανοίξουν και πάλι τα συστήματα τους, αλλά το σημαντικότερο είναι να υπάρξει ανάλογη ευαισθητοποίηση γενικότερα στον χώρο της online πορνογραφίας προκειμένου να προστατευθούν τα θύματα των deepfakes, revenge porn κλπ.