Το «μωρό θαύμα» που γεννήθηκε πρόωρα με έναν όγκο διπλάσιο από το μέγεθός του (video)

Το «μωρό θαύμα» που γεννήθηκε πρόωρα με έναν όγκο διπλάσιο από το μέγεθός του (video)

Οι γιατροί είπαν στους γονείς είπαν ότι η κόρη τους είχε 25%-40% πιθανότητα να επιβιώσει

Ένα μωράκι γεννήθηκε πρόωρο κατά τρεις μήνες με έναν όγκο που είχε το διπλάσιο μέγεθός του. Πρόκειται για ένα «θαύμα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γιατροί. Η μικρή Saylor Thomson γεννήθηκε στο νοσοκομείο Mater Mothers’ και το βάρος της ήταν 1.025 γραμμάρια, ενώ ο όγκος στο σωματάκι της ήταν δύο κιλών.

Ιατρικό “θαύμα” για 8χρονο παιδί στην Κρήτη – Η νόσος που αντιμετώπιζε και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών

Όταν έγινε η εξέταση στις 20 εβδομάδας, στους γονείς του παιδιού είπαν ότι η κόρη τους είχε 25%-40% πιθανότητα να επιβιώσει.

Λίγα λεπτά μετά τη γέννησή της, μια ομάδα 25 ατόμων ξεκίνησε μια επέμβαση έξι ωρών για να αφαιρέσει το ιεροκοκκυγικό τεράτωμα, κάτι σπάνιο, που εμφανίζεται σε μία στις 40.000 γεννήσεις.

Δύο μήνες αργότερα, η Saylor, η ανάρρωση για το «μωρό θαύμα» είναι «φανταστική» και κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Ο καθηγητής Saliesh Kumar από τη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου, ο οποίος βοήθησε στη γέννηση της μικρής, είπε πως ήταν ο μεγαλύτερος όγκος που αφαιρέθηκε ποτέ από ένα μωρό στο μέγεθός της στο Mater Mothers’.

«Δεν ξέρουμε γιατί μεγαλώνει ο όγκος και είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να προκύψει σε θηλυκά έμβρυα», δήλωσε.

«Ο όγκος της Saylor ήταν εξαιρετικά μεγάλος και περίπλοκος. Εκτεινόταν στη λεκάνη και στην κοιλιά της», συμπλήρωσε. «Πολλά από αυτά τα μωρά δεν επιβιώνουν στην εγκυμοσύνη… Σε ορισμένα παιδιά προκύπτει πρόβλημα στην καρδιά».

Η μητέρα του κοριτσιού είπε ότι η κόρη της είναι μια «ισχυρή μαχήτρια». Κατάφερε να κρατήσει τελικά την κόρη της στην αγκαλιά της 10 ημέρες μετά τη γέννησή της.

«Όταν η κοινωνική λειτουργός και οι χειρουργοί πρωτοσυγκεντρώθηκαν για να μας πουν ότι έχουμε ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρουμε, έκλαιγα υστερικά», είπε. «Όμως το να καταφέρω να κρατήσω την Saylor στην αγκαλιά μου και το να ξέρω ότι έχει έρθει από την άλλη πλευρά είναι κάτι ξεχωριστό».

Ο Dr Richard Mausling δήλωσε πως οι ικανότητες της ιατρικής ομάδας είναι ο λόγος που το μωρό είναι ζωντανό. Σύμφωνα με τον γιατρό, η μικρή έχει πάρει βάρος και πλέον ζυγίζει σχεδόν τρία κιλά.

newsbeast