Το ξέσπασμα του γιου του Φούντα!

Το ξέσπασμα του γιου του Φούντα!

Λίγες μόλις μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο πρωτότοκος γιος του Γιώργου Φούντα ξεσπά στην εφημερίδα Espresso κατηγορώντας τη δεύτερη γυναίκα του ότι τον είχε απομακρύνει από τον ίδιο και την αδελφή του. 

Ο Ευθύμης Φούντας μιλάει έξω από τα δόντια και στρέφει τα βέλη του ευθέως εναντίον της Χρυσούλας Ζώκα, της επί 50 χρόνια συζύγου του Γιώργου Φούντα.

”Ενα αγρίμι δεν το φυλακίζεις, γιατί έτσι το στέλνεις κατευθείαν στον τάφο. Οταν, πάλι, δεν επιτρέπεις σε έναν άνθρωπο να δει τα δισέγγονά του, δεν νομίζω ότι το κάνεις από καλοσύνη” ξεσπά ο γιος του σπουδαίου ηθοποιού από τον πρώτο γάμο.

”Οταν χώρισαν οι γονείς μας, εγώ ήμουν δέκα χρόνων και η αδελφή μου στα δώδεκα. Η μητέρα μας ήταν μοδίστρα και τράβηξε πολλά για να μας αναστήσει. Και μάλιστα χωρίς να μας λείψει τίποτα. Με τα καλά μας τα σχολεία, το πιάνο για την αδελφή μου, και εκείνη την εποχή! Εάν δεν είχαμε την κυρά-Λένη δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Γι’ αυτό κι εμείς όλοι την προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού και την αγαπάμε. Και ο πατέρας μας ενδιαφερόταν για εμάς. Είχαμε πολύ καλή επικοινωνία, ήμασταν αγαπημένοι” εξηγεί παίρνοντας το νήμα της ιστορίας από την αρχή…

Τα προβλήματα φαίνεται να άρχισαν πριν από πέντε χρόνια.

”Δεν είχα μιλήσει μαζί του, κατ’ ιδίαν, από το 2005. Πέρυσι η αδελφή μου δεν άντεξε και πήγε ανήμερα της γιορτής του να του ευχηθεί χρόνια πολλά. Δεν της επέτρεψε όμως η κυρία Ζώκα. Η αδελφή μου τον λάτρευε τον πατέρα μου και αυτές τις ημέρες είναι μαυρισμένη η ψυχή της.” αποκαλύπτει και προσθέτει… ”Δεν μπορώ να καταλάβω πώς άλλαξε τη συμπεριφορά της απέναντί μας η κυρία Ζώκα! Αυτή η γυναίκα με την οποία παίζαμε τάβλι μαζί, ξαφνικά να με θεωρεί σαν τον μεγαλύτερο εχθρό της. Να μας απαγορεύει να βλέπουμε τον άνθρωπο που μας γέννησε”

Αυτό που τον πληγώνει πιο πολύ είναι ότι ο πατέρας δεν κατάφερε να γνωρίσει τα δισέγγονά του. ”Ο εγγονός μου ο Πλάτων, που είναι πεντέμισι χρόνων, όταν είδε στην τηλεόραση την κηδεία του πατέρα μου, με ρώτησε ”εγώ γιατί δεν πρόλαβα να δω τον παππού;”, με λάβωσε. Τι πιο μεγάλη μαχαιριά από αυτή! ‘Είχε τρία δισέγγονα. Τον Πλάτωνα και τον Θύμιο, τα εγγόνια μου, και την αβάπτιστη μικρούλα, που είναι η εγγονή της αδελφής μου. Ο πατέρας μου δεν τα είδε ποτέ αυτά τα παιδιά” εξομολογείται στην Espresso.

”Δεν μας είπαν καν ότι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ενα τέταρτο μετά που ξεψύχησε ο πατέρας μου με πήρε ο αδελφός μου και μου είπε ”αδελφούλη μου, έφυγε”. Τον είδα και τον φίλησα στο νεκροταφείο. Δυστυχώς. Ισως να φοβούνται ότι εμείς θέλαμε κάτι. Μας γνωρίζουν όλοι στον Πειραιά, δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι” συνεχίζει ο Ευθύμης Φούντας το κατηγορώ του κατά της συζύγου του πατέρα του.

”Ηταν αγρίμι ο πατέρας μου. Και τα αγρίμια είναι ευαίσθητα, γυρνούν πάντα για να δουν τι έχουν αφήσει πίσω τους…” καταλήγει με πόνο ψυχής.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ