Την «έφαγαν τα αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζε» – Δεν είχε χρήματα να τα ταΐσει (φωτο)

 

Την «έφαγαν τα αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζε» – Δεν είχε χρήματα να τα ταΐσει (φωτο)

Την «έφαγαν τα αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζε» – Δεν είχε χρήματα να τα ταΐσει (φωτο)

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο καταφύγιο όπου φιλοξενούσε αδέσποτα ζώα και οι αρχές εικάζουν πως πέθανε επειδή της επιτέθηκαν οι σκύλοι που φρόντιζε

Μια Βρετανίδα που διατηρούσε καταφύγιο για αδέσποτα, ανάμεσά τους πολλά σκυλιά, βρέθηκε νεκρή και μερικώς «κατασπαραγμένη» από τα ζώα που φρόντιζε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Τζάνετ Τζόνστοουν βρέθηκε νεκρή πριν από μερικές ημέρες στο καταφύγιο που είχε στήσει για εκατοντάδες σκυλιά και άλλα ζώα έξω από την πόλη Νταχάμπ της Αιγύπτου, περίπου 90 μίλια νότια της Σαρμ Ελ Σέιχ. 

Οι αρχές διενεργούν έρευνα αλλά σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η γυναίκα φέρει πληγές από δαγκωματιές στο κεφάλι, το πρόσωπο, τον λαιμό και τα πόδια. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ως αιτία θανάτου της 61χρονης την μεγάλη απώλεια αίματος. Επίσης η γυναίκα δεν έφερε σημάδια πάλης και το πρώτο συμπέρασμα της αστυνομίας ήταν πως τα σκυλιά ήταν πολύ πεινασμένα οπότε στράφηκαν σε εκείνη. 

Η εφημερίδα Shorouk, επικαλούμενη έναν αξιωματικό της αστυνομίας, μετέδωσε πως τρία σκυλιά βρέθηκαν με αίμα στο στόμα τους, το οποίο εξετάζεται.

Η Τζάνετ Τζόνστοουν, που ήταν ελεύθερη και δεν είχε παιδιά, ξεκίνησε να φιλοξενεί σκύλους πριν από περίπου 16 χρόνια, φτάνοντας λίγο πριν τον θάνατό της να φροντίζει εκατοντάδες ζώα. Η ίδια έκανε συχνά εκκλήσεις για εθελοντές και δωρεές, ενώ στα τέλη του περασμένου μήνα ανακοίνωσε στην σελίδα της στο Facebook πως ένας σχετικός έρανος είχε αποτύχει και πως τα σκυλιά θα αναγκάζονταν να πεινάσουν.

«Προσπαθήσαμε αλλά δεν συγκεντρώσαμε αρκετά για να αγοραστεί φαγητό. Οπότε τα σκυλιά δεν μπορούσαν να ταϊστούν σήμερα. Χίλια ευχαριστώ σε όσους έκαναν δωρεές και το μοιράστηκαν», είχε γράψει στο μήνυμά της.

Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με το μέλλον των ζώων. Τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται έντονες προσπάθειες στην Αίγυπτο μέσα από καμπάνιες ώστε να προστατευθούν τα 15 εκατομμύρια αδέσποτα, απαιτώντας να σταματήσει η θανάτωσή τους μέσω δηλητηρίασης αλλά οι αρχές υποστηρίζουν πως κάπως πρέπει να διαχειριστούν το ζήτημα. 

Την ίδια στιγμή φέρεται να υπήρχαν προστριβές ανάμεσα στο καταφύγιο της 61χρονης και τις τοπικές αρχές μαζί με πολλούς κατοίκους, που ήθελαν να κλείσει χαρακτηρίζοντάς το κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Άλλοι βέβαια υποστήριζαν πως όλα τα σκυλιά ήταν στειρωμένα, εμβολιασμένα και δέχονταν υψηλού επιπέδου φροντίδα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Shorouk, οι αρχές ανέφεραν πως το καταφύγιο είχε στηθεί σε έκταση που δεν ανήκε στην 61χρονη αλλά σημείωσαν πως ουδέποτε προσπάθησαν να το κλείσουν.

Φίλος της Τζάνετ είπε στους Times πως η γυναίκα πρόσφατα είχε μαζέψει ένα πίτμπουλ τεριέ επειδή είχε επιτεθεί σε κάποιον και επρόκειτο να θανατωθεί, εκφράζοντας φόβους πως αυτός ήταν ο σκύλος που της επιτέθηκε. Άλλος φίλος της ωστόσο ανέφερε πως η Τζάνετ συνομίλησε με δικούς της το απόγευμα της Παρασκευής και ακουγόταν καλά και χαρούμενη. Είχε πάει να ταΐσει τα σκυλιά και δυο ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρή.

Μετά τα δημοσιεύματα πως την έφαγαν οι σκύλοι που φρόντιζε, οι διαχειριστές της σελίδας της στο Facebook ανέφεραν πως ο θάνατός της δεν είχε καμία σχέση με τα ζώα. «Ως φίλοι της Τζάνετ και των σκυλιών, αρνούμαστε κατηγορηματικά πως πέθανε από επίθεση σκύλου. Ήταν ο σωτήρας τους, τα φρόντιζε, τους έδειχνε αγάπη και καλοσύνη για πολλά χρόνια. Θα κάνουμε τα πάντα για να βγει κάτι θετικό από αυτήν την τραγωδία», ανέφεραν σε μήνυμά τους.

«Η Τζάνετ είχε επαφή με σκυλιά επαγγελματικά από το 2004 και είναι οι καλύτεροι φίλοι της, δεν θα έμενε στην Αίγυπτο αν δεν ήταν αυτά», σημείωσε φίλη της και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων.

lifo.gr Με πληροφορίες από The Times