Τι αποκαλύπτει μια μητέρα της οποίας οι δύο γιοι έκαναν αλλαγή φύλου

Τι αποκαλύπτει μια μητέρα της οποίας οι δύο γιοι έκαναν αλλαγή φύλου

Τι αποκαλύπτει μια μητέρα της οποίας οι δύο γιοι έκαναν αλλαγή φύλου

Μία μητέρα της οποίας οι δύο γιοι έγιναν πλέον… κόρες της, μετά την αλλαγή φύλου, μιλάει για την απόφασή τους και την υποστήριξη που τους παρέχει.

Η 47χρονη Sarah O’Herlihy από το Δουβλίνο εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με τις κόρες της, την 23χρονη Jamie και την 20χρονη Chloe και είπε ότι τα συναισθήματά της για τα παιδιά της δεν αλλάζουν ποτέ, όποιες κι αν είναι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις. «Εγώ γέννησα δύο όμορφα μωρά και εξακολουθούν να είναι τα παιδιά μου. Το φύλο δεν είναι ένα ζήτημα για μένα», είπε χαρακτηριστικά.

Η Jamie που κράτησε το όνομα που είχε και η Chloe που λεγόταν David, ανακάλυψαν τη σεξουαλική τους ταυτότητα στην εφηβεία, όπως λένε, και αργότερα αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή φύλου όταν πλησίαζαν τα 20.

Έπρεπε να ξεκινήσουν μια θεραπεία με ορμόνες και η μητέρα τους υποσχέθηκε να τους στηρίξει σε όλη τη διαδρομή. «Έχω συμβιβαστεί και αποδέχτηκα ότι αυτό είναι σωστό γι’ αυτούς», είπε η ίδια και ανέφερε ότι πιο δύσκολο κομμάτι της μετάβασης ήταν ότι έπρεπε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα τους αποκαλεί. «Χρησιμοποιούμε το φύλο όλη την ώρα χωρίς να το συνειδητοποιούμε ώστε ουσιαστικά όλες οι αντωνυμίες πρέπει να αλλάξουν», είπε.

Μιλώντας για τα παιδικά τους χρόνια, τα δύο αδέρφια αποκάλυψαν ότι πάντα τους άρεσε να παίζουν με κούκλες και να ντύνονται κοριτσίστικα.

Η Jamie πρόσθεσε ότι στην εφηβεία άρχισε να καταπιέζεται και να κρύβει το πώς πραγματικά θέλει να αισθανθεί για να μην πέσει θύμα εκφοβισμού από τους υπόλοιπους συμμαθητές. Μόνο όταν η Chloe άρχισε να ντύνεται σαν γυναίκα, απέκτησε αυτοπεποίθηση και άλλαξε συμπεριφορά. Μετά από συζήτηση λοιπόν κατέληξαν στην απόφαση της αλλαγής φύλου και το συζήτησαν με τη μητέρα τους. Εκείνη έδειξε πλήρη υποστήριξη και συμβουλεύει τους γονείς να κάνουν το ίδιο όποια κι αν είναι η απόφαση των παιδιών τους.

{gallery}00-2016/05-aug/000/ios{/gallery}

newsbeast.gr