Θλίψη στα Χανιά: Έφυγε από τη ζωή ο Χανιώτης παπά Παντελής Μαρκαντωνάκης

Θλίψη στα Χανιά: Έφυγε από τη ζωή ο Χανιώτης παπά Παντελής Μαρκαντωνάκης

Εξεδήμησε προς Κύριον την Παρασκευή, 24.9.2021, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Μαρκαντωνάκης, Εφημέριος του Ναού Αγίου Αντωνίου Περιστερίου.

Ο Χανιώτης ιερέας με καταγωγή το Σέλινο, μετά από 20ήμερη νοσηλεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο και άνιση μάχη με τον θανατηφόρο κορωνοϊό άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο ίδιος υπήρξε μια υψιπετής ψυχή, ένας λεβέντης από την Κρήτη, του οποίου η απουσία θα είναι αισθητή. Ο πατήρ Παντελής Μαρκαντωνάκης υπηρέτησε στη Κίσσαμο στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα έως το 1980, οπότε και μετακόμισε στο Περιστέρι στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου με σπουδαίο έργο και μεγάλη προσφορά

Ο Μακαριστός, σε συνέντευξή του προ του ξεσπάσματος της Πανδημίας, εξομολογείτο αυτοβιογραφικά:

«Ψυχές λυτρώνουμε. Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό Πρινές Σελίνου στα Χανιά. Σκοτώθηκε ο δάσκαλός μας και πήγαμε ξενοχωριτάκια, τέσσερις ώρες δρόμο μακριά, στην Κάντανο. Κάναμε μάθημα όρθιοι. Μετά το ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς το 1941, δούλεψα με τον πατέρα μου για την ανοικοδόμηση του μαρτυρικού χωριού. Με πολλές δυσκολίες μάθαμε γράμματα, μπήκα με υποτροφία στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης με υποδιευθυντή τον μακαριστό μητροπολίτη Ειρηναίο. Υπηρέτησα στην Αεροπορία, παντρεύτηκα την πρεσβυτέρα, χειροτονήθηκα ιερέας. Το 1963 με πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθην στη Θεολογική, πέρασα δεκαεφτά μαθήματα σε μια εξεταστική. Γύρισα στο Καστέλλι και ο μακαριστός Ειρηναίος μού απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου».

με πληροφορίες: nyxthimeron.com