Θλίψη για τον θάνατο του Κώστα Γραμματικάκη

Θλίψη για τον θάνατο του Κώστα Γραμματικάκη

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Γραμματικάκης ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Μεσόγειος, που για 60 χρόνια κυκλοφορούσε στα περίπτερα του Ηρακλείου.

Ο Κώστας Γραμματικάκης, ένας εκ των τελευταίων παραδοσιακών εκδοτών έντυπων εφημερίδων, διακρινόταν για την οξύνοια και την κοφτερή του πένα, ενώ τα άρθρα του στην πρώτη σελίδα της Μεσογείου για χρόνια αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν.

Ήταν αδερφός του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε χάσει τον γιο του Αριστοτέλη σε νεαρή ηλικία γεγονός που τον είχε καταβάλει.

Η εφημερίδα Μεσόγειος εκδιδόταν για 60 χρόνια μέχρι που έκλεισε το 2011 μαζί με πολλά άλλα παραδοσιακά έντυπα της χώρας κατά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης της χώρας.

Ο Κώστας Γραμματικάκης διετέλεσε και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων Ελλάδας ενώ ανέλαβε ως διευθυντής της εφημερίδας από το 1978.

Μετά το κλείσιμο της εφημερίδας περιορίστηκε σε απολαυστικά κείμενα λίγων γραμμών στο facebook, ενώ έγινε μια απόπειρα αναβίωσης της Μεσογείου μερικά χρόνια μετά το κλείσιμό της σε ηλεκτρονική μορφή που όμως κράτησε μόνο για λίγους μήνες.

Το κτήριο που στεγαζόταν η εφημερίδα στις οδούς Χάνδακος και Κυδωνίας ήταν γνωστό σε όλους τους Ηρακλειώτες και μέχρι σήμερα μπορεί να διακρίνει κάποιος το όνομα της εφημερίδας με μεγάλα γράμματα να κοσμεί την πρόσοψη του.

neakrtiti