Θεοφάνεια χωρίς τη ρίψη Τιμίου Σταύρου στα Χανιά

Θεοφάνεια χωρίς τη ρίψη Τιμίου Σταύρου στα Χανιά

Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί με απόφαση της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, λόγω της πανδημίας και του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

O αγιασμός θα γίνει εντός των ναών όπου θα τελεστεί και θεία λειτουργία από τις 7 έως τις 10 το πρωί. Με ανακοίνωση της η Μητρόπολη γνωστοποίησε πως « την Πέμπτη ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει τα Αγια Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και λόγω της μεγάλης αυξήσεως των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας από την μετάλλαξη Όμικρον δεν θα πραγματοποιηθεί επίσημη μετάβαση στο παλαιό λιμάνι των Χανίων για την κατάδυση στη θάλασσα του Τιμίου Σταυρού».

Πάντως, στο Κολυμπάρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, θα γίνει ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι Κολυμπαρίου στις 12 το μεσημέρι. Θα προηγηθεί στις 7 το πρωί Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγήτριας Γωνιας Κολυμπαρίου.