Θάνατος τριών παιδιών: Τρία πρόσωπα στο «κάδρο» – Τι θα γίνει με τα εντάλματα σύλληψης

Θάνατος τριών παιδιών: Τρία πρόσωπα στο «κάδρο» – Τι θα γίνει με τα εντάλματα σύλληψης
aeweb

Όλο και πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, στην Πάτρα, φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχές. Η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι σε πλήρη εξέλιξη

Οι θάνατοι των τριών παιδιών, της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας έχουν γίνει αντικείμενο έρευνας τόσο από ιατροδικαστικής πλευράς όσο και από αστυνομικής αλλά όλα δείχνουν ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τη λύση του μυστηρίου της Πάτρας.

Για την υπόθεση φαίνεται να έχουν μπει στο «κάδρο» των ερευνών τρία άτομα, όχι για σύλληψη αλλά για κατάθεση και κλήση για να δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν προκύψει από την έρευνα, αναφέρει το pelop.gr.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Συγχρόνως, εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά πέθαναν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, χωρίς να έχουν όμως κάποιο τρανταχτό στοιχείο.

Για την υπόθεση έχουν αρχίσει να καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές, αλλά μόνο από την Αθήνα, που φαίνεται να επέμειναν στο ότι, η δεύτερη ανακοπή που ήταν και η τελευταία για την 9χρονη Τζωρτζίνα στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν δικαιολογείται, αφού μία ώρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε εξεταστεί ενδελεχώς.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, το παιδί βάσει των εξετάσεων θα μπορούσε να παρουσιάσει μία μικρή κρίση λόγω εγκεφαλοπάθειας, αλλά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η ανακοπή.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Άγκυ Ξενάκου, οι γιατροί από το νοσοκομείο Ρίου είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα. Ουσιαστικά οι γιατροί είχαν υποψίες για την υπόθεση.

Τα εντάλματα σύλληψης

Αν και υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενες συλλήψεις μέσα στην εβδομάδα, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό.

Σύμφωνα με κάποιους έμπειρους ποινικολόγους, επειδή η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή στην Αθήνα, μπορεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών και να ζητήσει από εκεί ένταλμα σύλληψης.

Νομικοί θεωρούν ότι αυτό είναι πιο πιθανό σενάριο, αφού η πλειοψηφία των μαρτύρων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, έγινε στην Αθήνα.

Ο Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, δηλώνει πως ο φάκελος θα σταλεί στην Πάτρα, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έδωσε την «παραγγελία» για προκαταρκτική έρευνα και μετά μπορεί όντως να αποσταλεί στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από pelop.gr