Τέλος στο εισιτήριο του 1 ευρώ και των 10 ευρώ από την Ryanair

Τέλος στο εισιτήριο του 1 ευρώ και των 10 ευρώ από την Ryanair

Το εισιτήρια του 1 και των 10 ευρώ -σήμα κατατεθέν της Ryanair- αποσύρονται «για έναν αριθμό ετών», εξαιτίας των ολοένα και αυξανόμενων τιμών καυσίμων, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής χαμηλού κόστους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC, ο Michael O’ Leary εκτίμησε ότι η μέση τιμή εισητηρίου της Ryanair θα αυξηθεί κατά περίπου 10 ευρώ στο διάστημα των επόμενων 5 ετών φτάνοντας, από τα περίπου 40 ευρώ πέρυσι, στα σχεδόν 50 ευρώ έως το 2027.

Όπως είπε ο O’ Leary, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι χαμηλότερες τιμές της αγοράς, τα εξαιρετικά φθηνά ναύλα που προσφέρουμε για λόγους προώθησης -του 1 ευρώ, των 0,99 ευρω ή ακόμη και τα 9,99 ευρώ- δεν θα τα δείτε για τα επόμενα, κάποια, χρόνια».

«Ο κόσμος θα συνεχίσει να πετάει»

Παρότι οι ολοένα και αυξανόμενες τιμές καυσίμων πλήττουν, εκτός από τα ναύλα της αεροπορικής, και το διαθέσιμο εισόδημα του κόσμου, ο Ο’ Leary εμφανίζεται αισιόδοξος πώς ο αριθμός των πελατών θα παραμείνει σταθερός. Πιστεύει ότι οι ταξιδιώτες θα συρρεύσουν μαζικά σε φθηνές εναλλακτικές όπως η Ryanair και η EasyJet.

«Θεωρούμε πως ο κόσμος θα εξακολουθήσει να πετάει συχνά», είπε. «Αλλά πιστεύω πως θα γίνει πολύ πιο ευαίσθητος στο θέμα της τιμής»

insider.gr