Τέλος από το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» ο Πέτρος Φιλιππίδης – Λεκτικό επεισόδιο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη

Τέλος από το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» ο Πέτρος Φιλιππίδης – Λεκτικό επεισόδιο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη

«Στοπ» στη συμμετοχή του Πέτρου Φιλιππίδη στη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», για τον οποίο έχουν γίνει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

aeweb

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ τονίζει πως «λόγω της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς».

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς στην οποία μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί και παρακολουθούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Λόγω, ωστόσο, της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς.

Πώς θα γίνει η αποχώρησή του;

Τα τρία σενάρια είναι:

– Ο Πέτρος Φιλιππίδης να γυρίσει κάποια επεισόδια και να αποχωρήσει ομαλά
– Μέσω διήγησης των ηρώων να ολοκληρωθεί ο ρόλος
– Να υπάρξει αντικατάστασή του στον ρόλο από τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, ο οποίος ήταν και η αρχική επιλογή για τη σειρά
Το τρίτο σενάριο είναι το επικρατέστερο.

Λεκτικό επεισόδιο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη

Πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο ο Πέτρος Φιλιππίδης, είχε σοβαρό λεκτικό επεισόδιο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς Χαιρέτα μου τον Πλάτανο.

Σοβαρό λεκτικό επεισόδιο φαίνεται πως είχαν ο Πέτρος Φιλιππίδης και Αλέξανδρος Μπουρδούμης, την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς Χαιρέτα μου τον Πλάτανο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στο Πρωινό ο Τάσος Τεργιάκης, χρειάστηκε η επέμβαση τρίτων για να λήξει το συμβάν.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος είπε τα εξής: «Να μεταφέρω ένα περιστατικό που έγινε την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο ο κ. Φιλιππίδης και έχει να κάνει με μια λεκτική επίθεση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη προς τον ηθοποιό, την ώρα που είχαν μια κοινή σκηνή. Χρειάστηκε η επέμβαση τρίτων για να σταματήσει και να μην ολοκληρωθεί το γύρισμα. Είπαν όμως ότι συμβατικά θα πρέπει οι κοινές τους σκηνές που είναι λίγες να τελειώσουν. Δεν τελείωσαν την Τετάρτη και ακολούθησε η εισαγωγή στο νοσοκομείο».