Τελείωσε τις εργασίες το Τρυπάνι-Γερανός στην γέφυρα του Πλατανιά – Σε φουλ ρυθμούς οι εργασίες – Δείτε το βίντεο

Τελείωσε τις εργασίες το Τρυπάνι-Γερανός στην γέφυρα του Πλατανιά – Σε φουλ ρυθμούς οι εργασίες – Δείτε το βίντεο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες που εκτελεί η Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα της κατάρρευσης του επιχώματος στην γέφυρα του Πλατανιά στο σημείο της παλαιάς οδού Χανίων – Κισάμου, στον Ιάρδανο ποταμό.
Μάλιστα σήμερα τελείωσε τις εργασίες του το Τρυπάνι – Γερανός που είχε έρθει από την Αθήνα και πραγματοποιούσε εργασίες τις τελευταίες δέκα περίπου ημέρες.

Arxontakis
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η αποξήλωση της γέφυρας Μπέλεϋ που έχει τοποθετηθεί για να εξυπηρετήσει προσωρινά την κυκλοφορία.

Η αφαίρεση της γέφυρας υπολογίζεται να γίνει στις 5 με 6 Μαΐου, ενώ το διάστημα που θα εκτελούνται οι τελικές εργασίες η κυκλοφορία των οχημάτων από τη γέφυρα θα διακοπεί και θα γίνεται μόνο μέσω ΒΟΑΚ.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει για περίπου δύο εβδομάδες, όσο δηλαδή και το διάστημα που απαιτείται για την πλήρη αποκατάσταση της γέφυρας που κατέρρευσε τον Φεβρουάριο.

Οι τελικές εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή του μεταβατικού επιχώματος που είχε καταστραφεί και θα ακολουθήσει η οδοστρωσία, τα ασφαλτικά, η πεζοδρόμηση, διαγράμμιση και τελικώς η παράδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία.


πηγή βίντεο και φωτογραφίας: Φοίβος -DJI & Στέλιος Αποστολάκης

eparxies.gr