Τα Χανιά η αγαπημένη πόλη στην Ελλάδα για τους Ολλανδούς

Τα Χανιά η αγαπημένη πόλη στην Ελλάδα για τους Ολλανδούς

Τα Χανιά είναι η αγαπημένη πόλη στην Ελλάδα για τους Ολλανδούς, σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση του Griekenland.net, στην οποία μετείχαν 1.200 επισκέπτες της ιστοσελίδας τους τελευταίους μήνες.

Στους Ολλανδούς αρέσει να βρίσκονται σε ελληνικές πόλεις κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Λόγω των πολλών απευθείας πτήσεων οι Ολλανδοί μπορούν πλέον να ταξιδέψουν για ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο ή μεσοβδόμαδο και σε νησιωτικές περιοχές, όπως στη Ρόδο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και την Κω.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι top 3 δημοφιλείς πόλεις για τους Ολλανδούς στη χώρα μας είναι τα Χανιά, η Κως και η Ρόδος.

Τα πρώτα Χανιά συγκέντρωσαν το 18% του συνόλου των ψήφων. Η πόλη της Κω το 15% και η πόλη της Ρόδου το 12%.

Αξιοσημείωτο σε αυτό το top 3 των ελληνικών πόλεων δεν περιλαμβάνονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Αυτό εξηγείται γιατί τα εν λόγω νησιά έχουν λιγότερους κατοίκους, προσφέροντας ηλιόλουστες διακοπές όλο το χρόνο, έχοντας κοντά παραλίες και παραθαλάσσια θέρετρα και ένα μεγάλο εύρος στις κατηγορίες καταλυμάτων και στην προσφορά πακέτων διακοπών.

Τα Χανιά ψηφίστηκαν ως κορυφαία επιλογή των Ολλανδών λόγω του ενετικού τους λιμανιού και του ιστορικού τους κέντρου, ενώ δίνει τη δυνατότητα εξερεύνησης της πόλης με τα πόδια. Παράλληλα υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ.

Η Αθήνα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 11% επί του συνόλου των ψήφων. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι αγαπημένη γιατί μπορούν να πετάξουν απευθείας όλο το χρόνο και να χαρούν το ιστορικό κέντρο της, την Πλάκα, τα Αναφιώτικα και τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους.

Το Ρέθυμνο κλείνει το top 5 των αγαπημένων ελληνικών πόλεων για τους Ολλανδούς, αποσπώντας το 10% των ψήφων.

Η Θεσσαλονίκη κατετάγη 6ος δημοφιλέστερος προορισμός και ακολουθούν: η Κέρκυρα 7η (ψηφίστηκε πέρυσι ως ο ευρωπαϊκός προορισμός χωρίς άγχος) και το Ναύπλιο 8ο.

tornosnews