Τα Χανιά 2η πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα

Τα Χανιά 2η πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα

Στην δεύτερη θέση της λίστας με τις πόλεις που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα βρίσκονται τα Χανιά, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε μέσω ερωτηματολογίων η πλατφόρμα numbeo.com.

Πολλοί άνθρωποι έχουν κουραστεί από τη ζωή στην Αθήνα. Η πόλη είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να είναι αγχωτική. Οι άνθρωποι αναζητούν έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μετακομίζουν μακριά από την πόλη σε μικρότερες πόλεις όπου είναι πιο ήσυχα.

Βέβαια, και εκεί δε βρίσκουν πάντα τον παράδεισο που ονειρευόντουσαν και συνειδητοποιούν πως δεν είναι όλα ρόδινα και όπως τα περίμεναν. Έτσι, καταλήγουν να απογοητεύονται στην προσπάθεια τους για μια καλύτερη ζωή.

Η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Υπάρχει όμως ένα μέρος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, σύμφωνα με το numbeo.com. Η Κως είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, και γι’ αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζήσει κανείς.

Η μέτρηση αυτή βασίζεται σε ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν οι ίδιοι οι χρήστες της πλατφόρμας. Αυτό σημαίνει ότι η βαθμολογία και η κατάταξη βασίζονται σε συγκεκριμένους δείκτες.

Η μελέτη αξιολογεί διάφορους τομείς της ζωής, όπως η ασφάλεια (σε σχέση με την εγκληματικότητα), η υγειονομική περίθαλψη, οι τιμές, η αγοραστική δύναμη (η οικονομική ικανότητα των κατοίκων), η κυκλοφορία, η ρύπανση και οι τιμές των ακινήτων σε σχέση με τα εισοδήματα.

Από αυτούς τους 7 δείκτες προκύπτει και η τελική βαθμολογία η οποία για την Κω φτάνει στους 251, κατατάσσοντας την πόλη στην πρώτη θέση στην Ελλάδα, με τα Χανιά να ακολουθούν με 203 μονάδες. Στον αντίποδα, δηλαδή στην τελευταία θέση βρίσκουμε την Αθήνα, με μόλις 82, ενώ ο μέσος όρος για την χώρα είναι 133 μονάδες.

Η Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Διαθέτει μεγάλη ακτογραμμή με πολλές όμορφες παραλίες, γραφικά χωριά και παραθαλάσσια θέρετρα. Επιπλέον, προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές για διασκέδαση, νυχτερινή ζωή, φαγητό, δραστηριότητες και διαμονή. Η Κως είναι ένα νησί γεμάτο κρυστάλλινα νερά και όμορφες παραλίες.

Πηγή: athensmagazine.gr