Τα «αθλητικά Nike του Σατανά» έχουν ανθρώπινο αίμα & πεντάλφα (φωτο – video)

Τα «αθλητικά Nike του Σατανά» έχουν ανθρώπινο αίμα & πεντάλφα (φωτο – video)

666 ζευγάρια (!) παπουτσιών, φτιαγμένα (και) με το αίμα υπαλλήλων της εταιρείας αναζητούν τολμηρούς αγοραστές…

Ο Αμερικανός ράπερLil Nas X λάνσαρε ένα αμφιλεγόμενο ζευγάρι παπουτσιών με τον τίτλο «Satan Shoes» (σ.σ. σατανικά παπούτσια) τα οποία φέρουν πάνω τους την πεντάλφα, έναν ανεστραμμένο σταυρό και μια σταγόνα πραγματικού ανθρώπινου αίματος.

Τα μαυροκόκκινα πάνινα παπούτσια, μέρος μιας συνεργασίας μεταξύ του Lil Nas X και της καλλιτεχνικής συλλογικότητας MSCHF με έδρα τη Νέα Υόρκη, δημιούργησαν αυτά τα παπούτσια χρησιμοποιώντας το γνωστό μοντέλο της Nike «Air Max 97», αν και η γνωστή μάρκα αθλητικών ειδών έχει λάβει τις αποστάσεις της από το συγκεκριμένο σχέδιο.

Σε μια δήλωση μέσω email στο CNN, η Nike είπε ότι δεν συμμετείχε στη δημιουργία των τροποποιημένων αθλητικών παπουτσιών. «Δεν έχουμε σχέση με τον Lil Nas ή το MSCHF», δήλωσε η εταιρεία. «Η Nike δεν σχεδίασε ούτε κυκλοφόρησε αυτά τα παπούτσια και δεν τα υποστηρίζουμε» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με το MSCHF πρόκειται για μια περιορισμένη έκδοση μόλις 666 ζευγαριών. Η αερόσολα κάθε παπουτσιού περιέχει 60 κυβικά εκατοστά κόκκινου μελανιού και «μία σταγόνα» ανθρώπινου αίματος.

Η τιμή τους είναι 1.018 δολάρια ανά ζεύγος, μια έμμεση αναφορά στο Βιβλικό εδάφιο Κατά Λουκά 10:18 που αναφέρει: «Είδα τον Σατανά να πέφτει σαν αστραπή από τον ουρανό».

Ενας εκπρόσωπος του MSCHF είπε ότι το αίμα στα υποδήματα έχει παρασχεθεί από μέλη της συλλογικότητας προσθέτοντας: «Μας αρέσει να θυσιαζόμαστε για την τέχνη μας»

Η ομάδα επιβεβαίωσε επίσης ότι η Nike «δεν συμμετείχε σε αυτό, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα».

Τα παπούτσια, που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, προκάλεσαν οργή στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και προκάλεσαν την έντονη κριτική μιας σειράς πολιτικών και θρησκευτικών προσωπικοτήτων στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του Κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα, Κρίστι Νοέμ και του ευαγγελικού πάστορα, Μάρκ Μπερνς.

Ο τελευταίος περιέγραψε τα αθλητικά παπούτσια σε ένα tweet ως «διαβολικά» και «αιρετικά».

Ορισμένοι οπαδοί του ράπερ, εν τω μεταξύ, δήλωσαν την υποστήριξή τους και την επιθυμία τους να αποκτήσουν ένα ζευγάρι.

Σε απάντηση, ο Lil Nas X (του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Μοντέρο Λαμάρ Χιλ) δημοσίευσε ένα βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του στο YouTube με τίτλο «Ο Lil Nas X απολογείται για το Σατανικό Παπούτσι», το οποίο έχει  πάνω από 2,6 εκατομμύρια προβολές. Αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα, τη φαινομενική συγγνώμη διαδέχεται μια σκηνή από το νέο μουσικό του βίντεο, «Montero (Call Me By Your Name)», δείχνοντάς τον να χορεύει προκλητικά με έναν χαρακτήρα διαβόλου.

Στην αντεπίθεση η Nike

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Nike, η οποία αρνείται κάθε συσχετισμό με την κυκλοφορία της συγκεκριμένης κολεξιόν Και προχωρά σε μήνυση κατά της καλλιτεχνικής συλλογικότητας ΜSCHF, αλλά και κατά του γνωστού ράπερ για κλοπή εμπορικών σημάτων.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός αθλητικών προϊόντων, ζητά, τώρα από το δικαστήριο να σταματήσει τη MSCHF να πουλάει τα παπούτσια και να την εμποδίσει να χρησιμοποιεί το περίφημο σήμα σχεδιασμού Swoosh, το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν της Nike.

Η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών ξεκαθάρισε ότι: «Δεν έχουμε σχέση με τον Lil Nas ή τη MSCHF. Η Nike δεν σχεδίασε ούτε κυκλοφόρησε αυτά τα παπούτσια και δεν τα υποστηρίζουμε».

huffingtonpost.gr με πληροφορίες από CNN