Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα εθνική οδός που θα ενώσει την Κρήτη

Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα εθνική οδός που θα ενώσει την Κρήτη

Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα εθνική οδός που θα ενώσει την Κρήτη

Μέσα στο Νοέμβριο εκτός απροόπτου, πρόκειται να επισκεφθεί την Κρήτη κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο για τον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Αυτό προέκυψε μεταξύ άλλων, από την ενημέρωση που είχε και επίσημα ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Αθήνα. Με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου, όλες οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά, ωστόσο η επίσκεψη αναβάλλεται διότι στόχευση του Υπουργού Κώστα Καραμανλή είναι να παρουσιάσει ένα σχέδιο το οποίο θα είναι βιώσιμο και δεν θα δημιουργεί ερωτηματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει βρει την ιδανική λύση για την κατασκευή του νέου άξονα, την οποία και θέλει να παρουσιάσει ως… έκπληξη, αλλά και ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριζε πως μόνο το δικό του μοντέλο τριών εργολαβιών μπορεί να είναι εφικτό.

Για την κάθοδο του έργου προβλέπεται να επισκεφθεί την Κρήτη ο ίδιος ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν βουλευτές από την Κρήτη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες που γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα θέματα.

Με βάση τα ως τώρα γνωστά στοιχεία, η κυβέρνηση προχωρά όλες τις γεωτεχνικές μελέτες, καθώς επίσης και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία και θα κατατεθεί προς έγκριση, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Υπενθυμίζεται ότι, η μελέτη είναι εκείνη που θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό τη χάραξη, την επιλογή του ενδεδειγμένου τρόπου κατασκευής και ασφαλώς το κόστος.

Πηγή: ekriti.gr