Συνελήφθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης – Για διασπορά fake news

Συνελήφθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης – Για διασπορά fake news

Για τα πλημμελήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, όπως τροποποιήθηκε με βάση της διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, συνελήφθη ο γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης με εισαγγελική εντολή.

aeweb

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Άμεσα διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και η σύλληψη του δικηγόρου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο δικηγόρος συνελήφθη αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς είναι δικηγόρος και έχει ειδική δωσιδικία.

Σήμερα η σχετική δικογραφία επέστρεψε πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το αστυνομικό τμήμα.

Τα βήματα από εδώ και πέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία την μελετά για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης η εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

Λόγω της ειδικής δωσιδικίας οι δικηγόροι σε περίπτωση δίωξης και παραπομπής στο ακροατήριο δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψή του, είχε στείλει μήνυμα μέσω φίλου του στο fb.

newsit