Συνέλαβαν νύφη που έριξε κάνναβη στο φαγητό των καλεσμένων του γάμου της

Συνέλαβαν νύφη που έριξε κάνναβη στο φαγητό των καλεσμένων του γάμου της

Κάποιοι από τους καλεσμένους αρρώστησαν και πήγαν στο νοσοκομείο

aeweb

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία της Φλόριντα στην Ντάνια Σβόμποντα και την Τζόισλιν Μπράιαντ. Ο λόγος; Και οι δυο τους κατηγορούνται ότι έριξαν κάνναβη στο φαγητό των καλεσμένων της πρώτης, που έγινε στις 19 Ιανουαρίου στην πόλη Longwood, στην κεντρική Φλόριντα.

Η Σβόμποντα ήταν η νύφη και η Μπράιαντ η υπεύθυνη τροφοδοσίας. Πλέον, φέρονται ότι έβαλαν κρυφά την κάνναβη στο φαγητό που σερβιρίστηκε, χωρίς να υπάρχει άδεια ή γνώση των καλεσμένων. Κάποιοι απ’ αυτούς μάλιστα αρρώστησαν τόσο πολύ που χρειάστηκε να πάνε στο νοσοκομείο.

Οι συλλήψεις έγιναν δύο μήνες μετά τον γάμο, όπου είχαν κληθεί αξιωματούχοι για να βοηθήσουν τους καλεσμένους. Κάποιοι από αυτούς δήλωσαν ότι ένιωθαν σαν να τους έχουν ναρκώσει. Η νύφη και η υπεύθυνη τροφοδοσίας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραποίηση, αμέλεια και παράδοση κάνναβης.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στις συλλήψεις μετά από δοκιμή στο φαγητό και τα ποτά του γάμου. Στην αναφορά τους γράφουν ότι αρκετοί από τους 50 καλεσμένους είπαν ότι «αισθάνονται περίεργα» αφότου έφαγαν κεφτεδάκια, σαλάτα του Καίσαρα, τορτελίνια και «ψωμί με ελαιόλαδο και βότανα». Ανάμεσα στα παράπονα αναφέρθηκαν πόνοι στο στομάχι και εμετοί, ενώ αρκετοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Ένας από τους καλεσμένους είπε στην αστυνομία ότι η καρδιά του άρχισε «να τρέχει και έκανε τρελές σκέψεις». Μια άλλη καλεσμένη είπε ότι νόμιζε ότι ο γαμπρός της πέθανε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου «χρειάστηκε να της δώσουν κάτι για να ηρεμήσει».

Η νύφη αρνήθηκε πάντως ότι επέτρεψε να μπουν ναρκωτικά στο φαγητό. Ωστόσο μια καλεσμένη υποστήριξε ότι είδε ένα μέλος από το προσωπικό της τροφοδοσίας να βάζει «μια πράσινη ουσία» σε ένα πιάτο. Επίσης, υποστήριξε ότι η νύφη παραδέχθηκε ότι έβαλε κάνναβη στο ελαιόλαδο.

Η υπεύθυνη τροφοδοσίας και το προσωπικό της εγκατέλειψαν τον χώρο πριν προλάβει η αστυνομία να τους ανακρίνει. Οι αστυνομικοί μάζεψαν γυάλινα σκεύη και τρόφιμα, τα οποία εξέτασαν. Σε έρευνα που έγινε το ψωμί και τα λαζάνια βρέθηκαν θετικά στην THC, μια ψυχοδραστική χημική ουσία στη μαριχουάνα. Τρεις καλεσμένοι βρέθηκαν επίσης θετικοί στο φάρμακο.

Στη Φλόριντα, η ιατρική κάνναβη είναι νόμιμη, ωστόσο απαγορεύεται για ψυχαγωγική χρήση.

protothema