Συνάντησαν στα σκαλιά του Δημαρχείου, το μεγαλύτερο… σαρκοβόρο έντομο στην Ευρώπη

Συνάντησαν στα σκαλιά του Δημαρχείου, το μεγαλύτερο… σαρκοβόρο έντομο στην Ευρώπη

Συνάντησαν στα σκαλιά του Δημαρχείου, το μεγαλύτερο… σαρκοβόρο έντομο στην Ευρώπη

Πανικό και έκπληξη έχει προκαλέσει στη Λαμία το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη, που έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα και μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

Ο λιθόκερος, Lethocerus patruelis, Belostomatidae, που είναι σαρκοφάγο και ιδιαίτερα σπάνιο έντομο, εντοπίστηκε έξω από το κτίριο του δημαρχείου της Λαμίας.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να ειδοποιηθεί ο φιλοζωικός σύλλογος Λαμίας, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Τη συνέχεια δίνει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του συλλόγου, κ. Αγγέλα Μπαρτσιώκα:

«Μια “δύσκολη” αποστολή μου προέκυψε χθες Σάββατο, όταν δεχθήκαμε τηλέφωνο από το γραφείο του Δημάρχου κ.Σταυρογιάννη για ένα υπερμέγεθες έντομο που βρισκόταν έξω από το Δημαρχείο… Πήγα και το παρέλαβα… και προς στιγμή… μετά την έκπληξή μας τόσο για το μέγεθός του όσο και για τη μορφή του, δεν ξέραμε πως να το χειριστούμε! Με σκύλους και γάτες ασχολούμαστε κατά κόρον, με άγρια ζώα έχουμε εμπειρία, ιδιαίτερα με πουλιά, για έντομα όμως πρώτη φορά επιχειρούσαμε “διάσωση”… Μετά από διάφορες αναζητήσεις σε επαγγελματίες της πόλης που ασχολούνται με απεντομώσεις, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μας βοηθήσουν, την λύση μας την έδωσε για άλλη μια φορά η κ. Γανωτή από ΑΝΙΜΑ. Στείλαμε τη φωτογραφία του εντόμου και μπαίνοντας σε μια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο… ιδού το αποτέλεσμα…

“H φωτογραφία σας δείχνει έναν Λιθόκερο, Lethocerus patruelis, Belostomatidae, σαρκοφάγο, είναι το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη, έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα, μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια”. Μεγάλη απορία: Πως βρέθηκε ένα τέτοιο έντομο στην πόλη, έξω από το Δημαρχείο; Θα ασπαστώ μάλλον την άποψη του κ. Δημάρχου, (ο οποίος ενημερώθηκε για το είδος και την ονομασία του εντόμου), ότι κάποιο πουλί το είχε αρπάξει από το περιβάλλον του και του έπεσε… Το έντομο θα αφεθεί σήμερα σε περιβάλλον με νερό και βλάστηση και μακρυά από κατοικημένη περιοχή, μιας και δαγκώνει άγρια, όπως μας ενημέρωσαν… Κι επειδή το χιούμορ κακό δεν κάνει… θα αναφέρω και ότι χθες στην εκδήλωσή μας στο “PEOPLE” το έντομο βαφτίστηκε… με το όνομα πολιτικού αντιπάλου του Δημάρχου, μιας και ήταν έξω από το Δημαρχείο και άρα το “πολιορκούσε”… εκλογές γαρ… Δεν θα σας πω το όνομά του… Βρείτε το!».

altsantiri.gr