Συναγερμός για έξαρση κρουσμάτων: «Πιθανό να έχουμε 4ψήφιο αριθμό σήμερα»

Συναγερμός για έξαρση κρουσμάτων: «Πιθανό να έχουμε 4ψήφιο αριθμό σήμερα»

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση να τηρούμε τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΕΟΔΥ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ από τα Σεπόλια, όπου πραγματοποιούνται rapid tests σε πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τα κρούσματα μέχρι αυτή την ώρα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 1.200.

Πισωγύρισμα

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό πόσο πίσω θα μας πάει κάτι τέτοιο, αν όντως επιβεβαιωθούν τα λεγόμενα του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα είναι το γεγονός πως την τελευταία φορά που τα κρούσματα έφτασαν σε 4ψήφιο αριθμό ήταν 1.047 στην 29 Δεκεμβρίου.

Ταραντίλης: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης είχε τονίσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown, διευκρινίζοντας ότι η εξέλιξη της επιδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο» και πως «τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά».

Όπως συμπλήρωσε τα δεδομένα εξετάζονται μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα». «Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη», ξεκαθάρισε.

Πηγή: iefimerida.gr