Συγκλονισμένη η Κρήτη με τον θάνατο της 5χρονης – Τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια – Σήμερα το τελευταίο αντίο…

Συγκλονισμένη η Κρήτη με τον θάνατο της 5χρονης – Τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια – Σήμερα το τελευταίο αντίο…

Συγκλονισμένη η Κρήτη με τον θάνατο της 5χρονης – Τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια – Σήμερα το τελευταίο αντίο…

Τραγωδία στο Ηράκλειο με 5χρονη που έσβησε μέσα σε λίγες ώρες και αφού είχε μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ χθες Κυριακή.

Πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι το κοριτσάκι πιθανότατα προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, που οδήγησε σε ραγδαία επιδείνωσή της υγείας του με αποτέλεσμα η κατάσταση να θεωρείται μη αναστρέψιμη.

Τα ερωτήματα είναι πολλά για το τι μπορεί να οδήγησε στον τραγικό θάνατο της 5χρονης. Σύμφωνα με τον κ.Φανουργιάκη αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από εργαστήρια των Αθηνών και του ΠΑΓΝΗ, για πολλά παθογόνα.
Στο ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο έχει συσταθεί μια κοινή ειδική ομάδα αντιμετώπισης παιδιατρικών περιστατικών που επιλήφθη και του συγκεκριμένου περιστατικού.

Θλίψη και πένθος στο σχολείο που φοιτούσε η μικρή.

Το νηπιαγωγείο σήμερα παραμένει κλειστό κυρίως για ψυχολογικούς λόγους αφού το κλίμα είναι βαρύ ενώ όπως εξηγεί από την πλευρά του ο γιατρός Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Λουμπούνης , σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα ανησυχίας στο σχολείο και ούτε καν η σκέψη ότι μπορεί να κινδυνεύουν αλλά παιδιά.

Μάλιστα και ο ίδιος που συνομίλησε με την διευθύντρια εξήγησε ότι το σχολείο δεν χρειάζεται να κλείσει , ακόμη και αν επιβεβαιωθεί ότι το παιδί έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.

Σήμερα η κηδεία

Η κηδεία της άτυχης πεντάχρονης θα γίνει στη μία το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Νέα Αλάτσατα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος 5χρονης σε γονείς και συγγενείς που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το κορίτσι «έσβησε» μέσα σε λίγες ώρες.

Η 5χρονη μεταφέρθηκε στη διάρκεια της εφημερίας την Κυριακή στο ΠΑΓΝΗ και αντιμετωπίστηκε αρχικά από τους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή του ΠΑΓΝΗ κ.Φανουργιάκη: «το κορίτσι εισήχθη στην Παιδιατρική κλινική αλλά ‘’βάρυνε’’ και εισήχθη αμέσως στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου καθώς η επιδείνωση της υγείας του ήταν γρήγορη. Εκεί έπεσαν πάνω του πολλές ειδικότητες γιατρών ωστόσο δυστυχώς μετά τα μεσάνυχτα το παιδί κατέληξε».

Τις απαντήσεις περιμένουν και οι γονείς του άτυχου κοριτσιού.

neakriti.gr, ekriti.gr eparxies.gr