Συγκινεί η ιστορία ηλικιωμένης που έκλεψε από σούπερ μάρκετ Lidl και τη συνέλαβαν – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

Συγκινεί η ιστορία ηλικιωμένης που έκλεψε από σούπερ μάρκετ Lidl και τη συνέλαβαν – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

Ραγίζει καρδιές το δράμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο Ίλιον, που πιάστηκε να κλέβει από σούπερ μάρκετ Lidl επειδή πεινούσε. Και συγχρόνως, προκαλεί οργή η στάση της διεύθυνσης του καταστήματος, που αρνείται να αποσύρει τη μήνυση σε βάρος της!

Lidl Ελλάς: Ανακοίνωση για την ηλικιωμένη που προσπάθησε να κλέψει τρόφιμα

Η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η φτώχεια και η πείνα, όπως είπε, την ώθησαν να πάει το περασμένο Σάββατο σε σούπερ μάρκετ στο Ίλιον και να κλέψει προϊόντα. Τα έβαλε στην τσάντα της. Ήταν φαγώσιμα: κρέας και τυρί.

Τα προϊόντα, σύμφωνα με το OPEN κόστιζαν σχεδόν 40 ευρώ.

Όταν οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ κατάλαβαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε κλέψει, παρόλο που άλλοι καταναλωτές επενέβησαν υπέρ της και ζήτησαν να μην την οδηγήσουν στην αστυνομία και το αυτόφωρο, ήταν ανένδοτοι. Ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε ότι οι εντολές που είχε είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση.

Ο υπεύθυνος κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαγαν την 70χρονη στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί η γυναίκα αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να κλέψει γιατί αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, δεν έχει καθόλου χρήματα και ένα στεγαστικό δάνειο με πολύ μεγάλη ρύθμιση, το οποίο πληρώνει με τη σύνταξή της για να μην της πάρουν το σπίτι.

Αντίθετα τους υπεύθυνους του σούπερ μάρκετ, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και αφού υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, θέλησαν να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες.

Όμως, όπως μετέδωσε το OPEN, οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ πίεσαν να ξεκινήσουν οι αστυνομικοί τη διαδικασία της μήνυσης σε βάρος της γυναίκας! Η ανάλγητη στάση τους συνεχίστηκε και όταν οι γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν μαζί τους και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στο OPEN και αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».

«Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα που μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο». Σύμφωνα με την γειτόνισσα, η γυναίκα παίρνει σύνταξη 10.000 ευρώ σύνταξη τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από την Αμερική για να μπορεί να περπατάει.

«Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα».

newsit.gr