Στην Κρήτη αρνούνται να ακυρώσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Στην Κρήτη αρνούνται να ακυρώσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Στην Κρήτη αρνούνται να ακυρώσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

«Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων» λέει o δήμαρχος Ρεθύμνου

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Δημάρχων από τη δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια για τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων μετά και τα τρία κρούσματα του Κορωνοιού στη Έλλάδα.

Μάλιστα εντός της ημέρας αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Προστασία του Πολίτη για την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα.

Οι τοπικές κοινωνίες ήδη αντιδρούν με τη παραπάνω απόφαση καθώς το οικονομικό πλήγμα θα είναι ανυπολόγιστο.

Ήδη η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Ρέθυμνο. Δεν βλέπω τον λόγο να ακυρωθούν στην πόλη μας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μη δημιουργούμε πανικό. Εμείς εδώ δεν έχουμε υπόνοια κρούσματος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων. Δεν έχω μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, η εισήγησή μας ήταν να μην ακυρωθούν. Ωστόσο δεν θα πάρω και την ευθύνη να πάω αντίθετα στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Τι θα κάνουν θα τα κλείσουν όλα; Σινεμά, θέατρα; Να μην δημιουργούμε πανικό στον κόσμο, είπε στο protothema.gr o Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

o Flashnews.gr επικοινώνησε επίσης και με τους διοργανωτές των καρναβαλιών στην Κρήτη.

Στέλιος Φιωτοδημητράκης – Πρόεδρος Συλλόγου Παλαιοχωρίτικου Καρναβαλιού

Εμείς θα κάνουμε το καρναβάλι κανονικά. Έγινε ψηφοφορία και από τα 5 μέλη υπήρξαν τέσσερις ψήφοι υπέρ της πραγματοποίησης του καρναβαλιού και μια κατά. Δεν γίνεται να ακυρωθεί. Αυτή τη στιγμή τα έξοδα του καρναβαλιού ξεπερνούν τα 35.000 ευρώ. Ο υπουργός θα μας πληρώσει τα έξοδα μας; Να κόψει πρώτα ο υπουργός τα καράβια και τα αεροπλάνα που έρχονται από την Ιταλία και μετά να συζητήσουμε και τα υπόλοιπα. Εμείς είμαστε σύλλογος, δεν υπαγόμαστε ούτε στον δήμο, ούτε στην περιφέρεια, ούτε πουθενά. Οπότε θα το πραγματοποιήσουμε κανονικότατα, εμείς αποφασίζουμε και δεν έχει κανείς δικαίωμα να μας απαγορεύσει να κατεβούμε στον δρόμο. Θα κάνουμε κανονικά το καρναβάλι τονίζοντας ότι η παρέλαση θα γίνει με ευθύνη του κάθε άρματος και μεμονωμένα του κάθε καρναβαλιστή.

Εύα Κουμανδράκη – Μέλος Καρναβαλικής Επιτροπής Καλυβιανού Καρναβαλιού

Θα περιμένουμε πρώτα να έρθει στα χέρια μας ένα επίσημο έγγραφο στον δήμο από το Υπ. Υγείας, να δούμε τι γράφει και τι πρέπει να γίνει. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε δύσκολη θέση δεν μπορούμε να πούμε ούτε ναι ούτε όχι. Σαφώς αν είναι στο χέρι μας εννοείται ότι θα πραγματοποιήσουμε καρναβάλι, δεν εργαστήκαμε τόσο καιρό, ούτε κάναμε τόσες προετοιμασίες για να τα πετάξουμε όλα στον αέρα. Θεωρούμε ότι είναι λάθος απόφαση του υπουργού υγείας να κάνει κάτι τέτοιο τρεις μέρες πριν, υπάρχουν οικονομικά ζητήματα που δεν μπορούν να καλυφθούν. Τα έξοδα είναι πολλά, όλες οι κατασκευές είναι έτοιμες, οι αφίσες έχουν βγει, τα ποσά που έπρεπε να δοθούν έχουν ήδη δοθεί στο 90%! Πώς θα καλυφθούν όλα αυτά τα έξοδα; Δεν είναι τόσο εύκολο. Υπάρχουν μαγαζιά που έχουν κάνει έξτρα προμήθειες για να δουλέψουν, υπάρχουν ξενοδοχεία που έχουν κάνει ειδική προετοιμασία για να ανοίξουν αυτές τις ημέρες και έχουν πάρει προσωπικού. Είναι δύσκολη η θέση μας αυτή τη στιγμή για να πούμε ότι δεν θα το βγάλουμε ή θα το βγάλουμε. Θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά. Θα αποφασίσουμε τι να κάνουμε τις επόμενες ώρες και εφόσον πάρουμε και στα χέρια μας το επίσημο έγγραφο του υπουργείου υγείας.

Βίκη Μαρακάκη – Υπάλληλος Κονωφελούς Επιχείρησης δήμου και υπεύθυνη οργανωτικής επιτροπής κισαμίτικου καρναβαλιού

Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουμε. Έχουμε δει τις ανακοινώσεις. Μιλήσαμε με το ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού υγείας και μας είπαν ότι η ανακοίνωση του υπουργού είναι επίσημη. Θα βγει και δελτίο τύπου. Είπε ο υπουργός για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και είπαν ότι είναι επίσημο. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την απόφαση του υπουργού σαφώς ούτε να μην τη λάβουμε υπόψιν μας. Ωστόσο θα περιμένουμε την έγγραφη ανακοίνωση του υπουργείου και θα βγάλουμε με τη σειρά μας και εμείς ανακοίνωση. Ό,τι είναι για όλη την Ελλάδα ισχύει και για εμάς. Τα έξοδα είναι αρκετά και της οργανωτικής επιτροπής και των 20 καρναβαλικών ομάδων. Πέρα από τις καρναβαλικές παρελάσεις έχουμε και τα κούλουμα. Μόνο τα φαγητά που έχουν παραγγείλει είναι πολλά σαν έξοδα.

Δύο χρόνια φυλακή σε όσους παραβούν την απόφαση για τα καρναβάλια

Καρναβαλιστές στην Πάτρα λένε ότι θα παρελάσουν κανονικά – Με φυλάκιση έως δύο έτη θα τιμωρηθεί, όποιος δεν συμμορφωθεί με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε. Διαβάσετε περισσότερα 

Χανιά: Οι καρναβαλιστές θα κάνουν διαδήλωση στην Παλαιόχωρα Σελίνου

Οι δρόμοι θα γεμίσουν μασκαρεμένους αλλά χωρίς επίσημη καρναβαλική παρέλαση… διαβάσετε περισσότερα  

Τίτλοι τέλους για το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι του 2020

Παρά την αρχική αντίδραση και άρνηση να ακυρωθεί το φετινό Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε επίσημα ότι ακυρώνεται. Διαβάσετε περισσότερο… 

 

protothema.grflashnews.gr