Στην φυλακή οι δύο Χανιώτες για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση του ανήλικου αγοριού

Στην φυλακή οι δύο Χανιώτες για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση του ανήλικου αγοριού

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι δύο άνδρες, ο πατέρας και ο γείτονας του αγοριού με νοητική υστέρηση.

Για περισσότερο από 8μιση ώρες ο πατέρας του 18 χρόνου ΑμεΑ και ο 66 χρόνος φίλος και συγχωριανός του απολογούνταν στην ανακρίτρια και στην εισαγγελέα Χανίων, για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν του βιασμού και της κακοποίησης του 18 χρόνου σήμερα Γιάννη.

Συνεργός στον βιασμό ο πατέρας;

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα του αγοριού, ο εντολέας του, κατηγορείται για συνέργεια στον βιασμό που φέρεται να άσκησε στον 14χρονο τότε Γιάννη, ο 66χρονος γείτονάς του.

“Ο δικός μου εντολέας δεν κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος του βιασμού το οποίο διέπραξε ο συγκατηγορούμενος. Η συμπεριφορά του, διερευνάται για το αν είχε οποιαδήποτε συμμετοχική δράση σε αυτήν την εγκληματική πράξη, δηλαδή εάν συνέδραμε με το φυσικό αυτουργό στην πράξη που τέλεσε κατ’ εξ’ ακολούθηση ο φυσικός αυτουργός.

Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε ήταν της συνέργειας στην πράξη για την οποία κατηγορείται” είπε ο δικηγόρος, Γιώργος Περράκης

Τόνισε επίσης πως “το γεγονός ότι διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση δεν σημαίνει ότι συνεπάγεται με αποδοχή ότι είναι κατηγορούμενοι για τις πράξεις τους. Απλώς το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής και μάλιστα σοβαρές.

Σύμφωνα με την κρίση των οργάνων προέκυψαν ενδείξεις και κρίθηκε η επικινδυνότητα των κατηγορουμένων από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης.”

“Τίποτα από όλα αυτά που κατηγορούμαστε δεν έχει εκτελεστεί”

“Η εισαγγελέας και ο ανακριτής αποδέχθηκαν τα επιχειρήματά μας κατά κάποιο τρόπο αλλά στο τέλος δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά και διέταξαν την προσωρινή κράτηση του πελάτη μου, προκειμένου να διαφυλαχθούν άλλα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα δικαιώματα του παιδιού. Εμείς έχουμε την γνώμη ότι τίποτα από όλα αυτά που κατηγορούμαστε δεν έχει εκτελεστεί” είπε ο συνήγορος υπεράσπισης 66χρονου, Ανδρέας Βροντάκης.

Να σημειωθεί πως η εξέταση του παιδιού από ιατροδικαστή επιβεβαιώνει όσα καταγγέλλονται οι δύο άνδρες, ενώ αύριο το δικαστήριο θα αποφασίσει για την κηδεμονία του 18χρονου που την έχει ζητήσει ένας θείος του, ξάδελφος του πατέρα του παιδιού.

zarpanews.gr