Στα μαλακά ο Χανιώτης καθηγητή που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκων – Η απόφαση του δικαστηρίου

Στα μαλακά ο Χανιώτης καθηγητή που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκων – Η απόφαση του δικαστηρίου
aeweb

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, η δίκη για τον Χανιώτη καθηγητή που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε μαθήτριες του φροντιστηρίου του .

Οι ποινές που επιβλήθησαν στον καθηγητή είναι κάθειρξη 8, 8, 6, 6, 4, 4, δηλαδή συνολική ποινή 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, για τέσσερα κακουργήματα το δικαστήριο επέβαλε, τέσσερις ποινές (8, 8, 6, 6) και για τα δύο πλημμελήματα 4 και 4, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 94 του ποινικού κώδικα οι ποινές αυτές συγχνωνεύτηκαν από 36 έτη σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες είναι κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια που είχαν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας (για τα τέσσερα κακουργήματα) και τα δύο πλημμελήματα αφορούν σε δύο περιπτώσεις ασέλγειας. Αναφορικά με τις κατηγορίες “παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων” και “περί αρχαιοτήτων”, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα όλα τα ελαφρυντικά ενώ όσον αφορά στο ελαφρυντικό του πρότερου “έντιμου βίου”, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4-3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου και η υπόθεση θα επανακριθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση που θα ασκήσει ο κατηγορούμενος, συνεπώς ο 58χρονος θα παραμείνει στις φυλακές Γρεβενών.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, οι δικηγόροι Γεώργιος Περράκης και Ευγένιος Αρετάκης, τόνισαν ότι η απόφαση ήταν δίκαιη και τους βρήκε απόλυτα σύμφωνους.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου.

Η ακροματική διαδικασία ήταν πολύωρη και διήρκεσε πέντε ημέρες, καθώς οι μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας ήταν συνολικά 30.

Σήμερα Σάββατο, η δίκη ολοκληρώθηκε με την απολογία του κατηγορουμένου και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Σημειώνεται, ότι στην αγόρευση του την Παρασκευή, ο Εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε την ενοχή του 58χρονου σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

www.flashnews.gr