Στα Χανιά ΙΧ με μεγάφωνα μετάδωσε τη ζωή εν τάφω ενώ αλλού φόρτωσαν τον επιτάφιο σε αγροτικό (video)

Στα Χανιά ΙΧ με μεγάφωνα μετάδωσε τη ζωή εν τάφω ενώ αλλού φόρτωσαν τον επιτάφιο σε αγροτικό (video)

Αυτό το Πάσχα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και κάποιοι στην Ελλάδα έκαναν την διαφορά…

Στα Χανιά ο παππάς Γιάννης Καραμουσαδάκης όμως εφημέριος σε χωριά του δήμου Πλατανιά βρήκε άλλο τρόπο για να φέρει κοντά τους πιστούς, χωρίς να κινδυνεύσουν από τον κορωνοϊό.

Ο πάντα ανήσυχος και δραστήριος παππάς Γιάννης εξόπλισε ένα όχημα με μεγάφωνα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας μετέφερε την λειτουργία της Μ.Παρασκευής σε όλα τα σπίτια των χωριών της ενορίας του.

Δείτε το βίντεο και την ανάρτησή του:

Το ΛΙΓΌΤΕΡΟ που………… μπορούσα να κάνω καλή Ανάσταση!!!!

Gepostet von Papagiannis Karamousadakis am Freitag, 17. April 2020

“Πολλές φορές και πολλές περίοδους εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια ή ορθόδοξια βρισκόταν υπό διωγμό και επειδή έτσι αισθάνομαι και τώρα …..(για όλες τις αποφάσεις του κράτους της πολιτείας τηςεκκλησιας συμφωνουσα και συντασομουν απόλυτα ΠΛΗΝ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗΣ ΚΑΜΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ γιατί δεν καταλαβαίνω το λόγο και το……….. σκοπό………(εύχομαι ναι είναι προσωπική και λανθασμένη εντύπωση)
Τις περιόδους αυτές οι πιστοί εύρισκαν διάφορους τρόπους για να υμνήσουν και δοξάσουν τον Θεό ..! Τον ποιο εύκολο και ΛΙΓΌΤΕΡΟ που μπορούσε να κάνει η Αναξιότητα μου ήταν αυτό…….
Υ.Γ Ζητώ ταπεινά συγνώμη από όποιον και αν σκανδαλησα η παρακουσα με την πράξη μου αυτή….δεν ηταν στις προθέσεις μου.!!!..ήταν υπακοή στην συνηδηση μου !!!!! Καλή Ανάσταση!!”

Ιερέας φόρτωσε τον επιτάφιο σε αγροτικό και έκανε περιφορά σε χωριό

Έναν ευφάνταστο τρόπο βρήκε ένας ιερέας στην Πτολεμαΐδα, προκειμένου να ικανοποιήσει τους πιστούς του και να μην θέσει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Όπως είναι γνωστό λοιπόν οι εκκλησίες είναι κλειστές για τους πιστούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η καθιερωμένη περιφορά του επιτάφιου την Μεγάλη Παρασκευή.

Αντί λοιπόν να την κάνει εντός του ναού, ο ιερέας στον Περδίκκα αποφάσισε να φορτώσει τον επιτάφιο σε ένα Αγροτικό, να ανέβει και αυτός πάνω στην καρότσα και να κάνει τον γύρω του χωριού.

Δείτε το χαρακτηριστικό video…

Περδίκκας Πτολεμαΐδας!!

Gepostet von Γιάννης Ξανθόπουλος am Freitag, 17. April 2020

eparxies.gr- gazzetta.gr