Σπύρος Πετρουλάκης: Ο συγγραφέας του «Σασμού» στην εκπομπή «Ανδριανή» (video)

Σπύρος Πετρουλάκης: Ο συγγραφέας του «Σασμού» στην εκπομπή «Ανδριανή» (video)

«Τον σασμό δεν τον ήξερε κανένας σαν λέξη, σαν έννοια πολύ λίγοι. Λίγοι ήξεραν πώς να φτιάξουν τα πράγματα χωρίς να συμβεί κάποιο τραγικό γεγονός που κανένας δε θέλει. Ο σασμός πρέπει να πρωταγωνιστήσει σαν έννοια. Να κάνουμε πρώτα σασμό με εμάς και μετά με τους άλλους», τονίζει ο συγγραφέας του ομότιτλου βιβλίου που έγινε τηλεοπτική σειρά και καθήλωσε το κοινό, Σπύρος Πετρουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή Ανδριανή.

aeweb

«Ευκαιρία η τηλεόραση να συναντήσει τη λογοτεχνία»

«Είναι δύσκολο να κάνουμε σασμό με τον εαυτό μας, και πρώτος εγώ. Ο άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα να τα βάζει με τον εαυτό του. Και όταν νικάει πρέπει να το πανηγυρίζει. Μια νίκη μου ήταν αυτό το βιβλίο, αλλά και μία ευκαιρία η τηλεόραση να συναντήσει τη λογοτεχνία.

Αναφορικά με τη σειρά «Σασμός», ο Σπύρος Πετρουλάκης βλέπει τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά: «Είμαι αυστηρός κριτής όταν βλέπω τη σειρά, βλέπω πράγματα που εγώ θα έκανα διαφορετικά. Το βλέπω με τη ματιά του δημιουργού και του κρητικού». «Έχω δει ανθρώπους που ταυτίζονται με τη σειρά και μερικές φορές το παθαίνω και εγώ, αλλά υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι εγώ είμαι ο συγγραφέας». Ο Σπύρος Πετρουλάκης είχε γράψει πληθώρα βιβλίων. Δεν έγραφε όμως πάντα βιβλία όμως αυτό που τον οδήγησε εκεί ήταν ο έρωτας. «Ο έρωτας ήταν αιτία να ξεκινήσω τη συγγραφή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

neakriti