ΙΕΚ του ΟΑΕΔ θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στον Ταυρωνίτη

ΙΕΚ του ΟΑΕΔ θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στον Ταυρωνίτη

ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ιδρύθηκε πρόσφατα και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το εαρινό εξάμηνο του φετινού σχολικού έτους στο Κέντρο Επαγγελματικής Τεχνικής Κατάρτισης (ΚΕΤΕΚ) Ταυρωνίτη.
Στο ΙΕΚ που θα έχει τέσσερις ειδικότητες, θα υπάρχουν 25 σπουδαστές σε καθεμία απ’ αυτές, ενώ οι αιτήσεις των υποψηφίων θα μπορούν να υποβάλλονται από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου. Η ανάρτηση των πινάκων επιλογής θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου, ενώ οι εγγραφές των επιλεγέντων θα γίνουν επίσης στις 9 Φεβρουαρίου. Τέλος η ανάρτηση των τελικών θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου και η έναρξη των μαθημάτων στις 19 Φεβρουαρίου. Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι: Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Επικοινωνιών και Δικτύων, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού, και Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.
Σημειώνεται πως τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ δεν εντάσσονται σε εκπαιδευτική βαθμίδα, αλλά εξασφαλίζουν στους αποφοίτους τους Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης με καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
Όπως ανέφερε στο «ν.Κ.» ο Προϊστάμενος του ΚΕΤΕΚ Ταυρωνίτη Γιώργος Σταματάκης, «τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ λειτουργούν τόσο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε πολλές περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας, όπως η Ρόδος, η Κατερίνη, η Πτολεμαΐδα, η Βέροια, η Φλώρινα, η Καβάλα, η Δράμα, οι Σέρρες, η Λάρισα, ο Βόλος, η Καλαμάτα, η Πάτρα, το Αγρίνιο και το Ηράκλειο».
Ο ίδιος τόνισε ότι «δικαίωμα εγγραφής στο πρώτο εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, ενώ δικαίωμα εγγραφής στο γ΄ εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι ΤΕΕ Β΄ Κύκλου σπουδών αντίστοιχης ειδικότητας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Οι αιτήσεις των υποψηφίων στο ΙΕΚ Χανίων θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του ΚΕΤΕΚ Ταυρωνίτη».
Τέλος ανέφερε ότι «μ’ εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες προκηρύχθηκαν οι ειδικότητες για την πρόσληψη Ωρομίσθιου Προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Οι θέσεις αυτές είναι 1 Γαλλικής Φιλολογίας, 1 Αγγλικής Φιλολογίας, 1 Οικονομολόγο, 1 Μηχανολόγος, 1 Ηλεκτρολόγος, 1 Μηχανολόγος, 1 καθηγητής για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, 1 Καθηγητής Τουριστικών Επιχειρήσεων, 1 Τεχνολόγος Τροφίμων, 1 Πληροφορικής, 1 Λογιστής, 1 Τεχνικός Η/Υ Επικοινωνιών και Δικτύων, 1 Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, 1 Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, 1 Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού, 1 Μηχανολόγος, 1 Συντηρητής κεντρικής Θέρμανσης, 1 Υδραυλικός, 1 Μαγειρικής Τέχνης και 1 Ζαχαροπλαστικής».
Μ.Π.