Έσπασαν πλαστικά καθίσματα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων

Έσπασαν πλαστικά καθίσματα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων

Δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί στην πόλη των Χανίων, καθώς προχθές το πρωί οι εργαζόμενοι που είχαν αναλάβει την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στην κεντρική και στις πλαϊνές κερκίδες του Εθνικού Σταδίου Χανίων ανακάλυψαν ότι πάνω από 85 καθίσματα, που άλλα είχαν τοποθετηθεί και άλλα βρίσκονταν στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου και ήταν προγραμματισμένο να τοποθετηθούν τη Δευτέρα το πρωί, είχαν καταστραφεί.
Τα σπασμένα καθίσματα έγιναν θύματα άγνωστων πιθανότατα τη νύχτα της περασμένης Κυριακής, όταν είχαν σημειωθεί αντίστοιχα εμπρηστικά κτυπήματα, τόσο στο Κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Τζανακάκη, όσο και στο πολυτελές αυτοκίνητο Χανιώτη επιχειρηματία στην οδό Δημητρακάκη.
Όπως τόνισε ο Εργολάβος, που είχε αναλάβει την τοποθέτηση των καθισμάτων στο Εθνικό Στάδιο Χανίων Γιάννης Βιολάκης, «πάνω στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου, που βρισκόταν στον αύλειο χώρο του σταδίου, υπήρχαν γύρω στα 150 καθίσματα και οι άγνωστοι είχαν πετάξει και είχαν σπάσει τα μισά απ’ αυτά.
Εξάλλου 10-15 καθίσματα, που είχαν τοποθετηθεί ήδη στην κερκίδα ήταν σπασμένα. Εμείς διαπιστώσαμε αυτό το γεγονός και ειδοποιήσαμε αμέσως τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, που χρηματοδοτεί το έργο.
Οι εργασίες για την τοποθέτησή τους ξεκίνησαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και το έργο ολοκληρώθηκε χθες, με την εγκατάσταση 1.200 περίπου πλαστικών καθισμάτων».
Ο πρόεδρος του Εθνικού Σταδίου Χανίων Κυριάκος Λιματζάκης υπογράμμισε απ’ την πλευρά του πως «το έργο εκτός, από την τοποθέτηση των καθισμάτων, περιλαμβάνει και άλλες εργασίες, όπως η τοποθέτηση καινούργιων δημοσιογραφικών θεωρείων, η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, σε μήκος 100 μέτρων, η τοποθέτηση καινούργιων τερμάτων και διχτυών και η εγκατάσταση δυο νέων σκέπαστρων, που θα μπουν πάνω απ’ τους πάγκους των δυο αγωνιζόμενων ομάδων. Το ποσό των 45.000 ευρώ για όλα αυτά τα έργα το διέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων».
Σημειώνεται πως επιθυμία του ΑΟ Χανιά είναι να δίνει τους εντός έδρας αγώνες του, για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων και ελπίζεται ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.
Μ.Π.