Εξελίξεις στη Δερματολογία και στην Αφροδισιολογία

Εξελίξεις στη Δερματολογία και στην Αφροδισιολογία

Εξελίξεις στη Δερματολογία και στην Αφροδισιολογία

Ιατρικό συνέδριο με θέμα τις εξελίξεις στη Δερματολογία και στην Αφροδιοσολογία διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στο ξενοδοχείο «Perle», που βρίσκεται στο Σταυρό Ακρωτηρίου από το Ελληνικό Κολέγιο Δερματολογίας – Αφροδοσιολογίας. Βασική θεματολογία του συνεδρίου ήταν τα επίκαιρα δερματολογικά προβλήματα και θεραπευτικές μέθοδοι, η παθογένεια της ψωρίασης και οι ιογενείς λοιμώξεις του δέρματος.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Δερματολογίας- Αφροδισιολογίας Νίκος Σταυριανέας επεσήμανε ότι «ένα σημαντικό κεφάλαιο, που παρουσιάζεται στο συνέδριο, είναι οι ιογενείς λοιμώξεις, που προέρχονται από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ γίνεται και μια αναφορά στα καινούργια θεραπευτικά δεδομένα, που υπάρχουν για το γενετικό έρπητα.
Θα κουβεντιάσουμε ακόμα για το εμβόλιο που αφορά τα γνωστά κονδυλώματα, ενώ υπάρχουν και νέα προληπτικά θεραπευτικά εμβόλια, που μπορούν πλέον να λύσουν το δύσκολο αυτό θέμα, που αποδίδεται στη συχνότερη από τα μεταδιδόμενα σεξουαλικά νοσήματα πάθηση».
Ο ίδιος τόνισε ότι «το δέρμα είναι ένα «παράθυρο», μέσα από το οποίο μπορούμε να δούμε την εσωτερική υγεία του αρρώστου. Μπορούμε λοιπόν εξετάζοντας το δέρμα και παρακολουθώντας τις δερματικές εκδηλώσεις να υποψιαστούμε μια εσωτερική κακοήθεια».
09 Προσθέτοντας ότι για την ψωρίαση οι λεγόμενες βιολογικές θεραπείες αποτελούν το καινούργιο κεφάλαιο στη θεραπευτική αντιμετώπιση της ασθένειας και ιδιαίτερα των ασθενών που έχουν εκτεταμένη ψωρίαση ή ψωρίαση που έχει προσβάλλει και τις αρθρώσεις τους.
Μάλιστα η ασθένεια αυτή, αν δεν ελεγχθεί έγκαιρα, αργότερα μπορεί να προκαλέσει στον ασθενή μεγάλες λειτουργικές απώλειες, και κυρίως προβλήματα κίνησης».
Τέλος σχετικά με τα μελανώματα ανέφερε ότι υπάρχει μια τρομερή αύξησή τους σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι η απρόσεκτη έκθεση στον ήλιο προκαλεί πρόωρη γήρανση στο δέρμα, ενώ παράλληλα μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες βλαπτικές επιδράσεις, που εκφράζονται με προκαρκινικές αλλοιώσεις ή καρκίνο του δέρματος και μελανώματος».
Μ.Π.