Υπέβαλε την παραίτηση της η υποθηκοφύλακας Ρεθύμνου

Υπέβαλε την παραίτηση της η υποθηκοφύλακας Ρεθύμνου

Την παραίτησή της από τη θέση της προϊσταμένης του κτηματολογικού γραφείου Ρεθύμνου, υπέβαλε και γραπτώς το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, η υποθηκοφύλακας, Δέσποινα Κακογιαννάκη στον προϊστάμενό της, εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, Νικήτα Θεολογίτη. Η παραίτηση αναμένεται να διαβιβασθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα γίνει δεκτή ή όχι.
Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή φαίνεται να ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου, παρά το ότι δεν έχουν πάρει επίσημα θέση.
     Αναλυτικότερα, οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσαν, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, με τη στάση τους και κυρίως με τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους, οδήγησαν τελικά την περασμένη Παρασκευή, την υποθηκοφύλακα Ρεθύμνου, Δέσποινα Κακογιαννάκη, στο να υποβάλει και γραπτώς την παραίτησή της από τα καθήκοντα της στο κτηματολογικό γραφείο του νομού.
Η κα Κακογιαννάκη, είχε επισκεφθεί στα μέσα Δεκεμβρίου τον προϊστάμενο της στο Ρέθυμνο, εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νικήτα Θεολογίτη, στον οποίο είχε υποβάλει μόνο προφορικά την παραίτησή της και τελικά στις 9 του μήνα, υπέβαλε το αίτημά της αυτό και γραπτώς.
     Ο κ. Θεολογίτης με την σειρά του αναμένεται να αποστείλει το κείμενο της παραίτησης της κα Κακογιαννάκη, στην προϊσταμένη αρχή του, δηλαδή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα κάνει αποδεκτό το αίτημα αυτό, ή όχι. Μάλιστα, σε περίπτωση που η παραίτηση γίνει αποδεκτή το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να φροντίσει ώστε να δρομολογήσει το αργότερο μέσα σε τρεις μήνες τις διαδικασίες για την κάλυψη της κενής θέσης στο κτηματολογικό γραφείο του Ρεθύμνου, ενώ μέχρι τότε η υποθηκοφύλακας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της στο κτηματολογικό γραφείο. Και μόνο όταν θα γίνει αποδεκτή η παραίτησή της και η θέση καλυφθεί από άλλο πρόσωπο, τότε θα συνεχίσει να ασκεί μόνο τα καθήκοντα της στο υποθηκοφυλακείο.
     Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κείμενο της παραίτησής της, η Δέσποινα Κακογιαννάκη, φέρεται να επικαλέσθηκε προβλήματα λειτουργίας του κτηματολογικού γραφείου, με αφορμή τη γνωστή πολύχρονη διαμάχη που είχε κυρίως με τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους, αλλά και με τους ίδιους τους πολίτες που είχαν συναλλαγές με τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Καμία επίσημη αντίδραση από τους δικηγόρους

     Από την πλευρά του ο δικηγορικός σύλλογος Ρεθύμνου, προς το παρόν δεν έχει πάρει επίσημα θέση για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, κάτι το οποίο όμως δεν αποκλείεται να γίνει στην διάρκεια της εβδομάδας.
Ωστόσο, κύκλοι από τον δικηγορικό και συμβολαιογραφικό κόσμο του νομού, σχολιάζουν θετικά την εξέλιξη αυτή, μιας και εκτιμάται ότι εάν γίνει δεκτή η παραίτηση, τότε θα ομαλοποιηθεί η λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι θα συνεχισθούν κανονικά οι καταθέσεις της υποθηκοφύλακα για τις υποθέσεις, που εκκρεμούν σε βάρος της σε νομικό επίπεδο.