Σοβαρή καταγγελία στα Χανιά: Παιδικός σταθμός απείλησε με «παραίτηση» μάγειρα που δεν μπορούσε να εργαστεί λόγω κορωνοϊού

Σοβαρή καταγγελία στα Χανιά: Παιδικός σταθμός απείλησε με «παραίτηση» μάγειρα που δεν μπορούσε να εργαστεί λόγω κορωνοϊού

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ανθρώπινη Ασπίδα» στον οποίο καταγγέλθηκε το σοβαρό περιστατικό

aeweb

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία φέρεται να έγινε στον Σύλλογο Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ανθρώπινη Ασπίδα», από έναν εργαζόμενο ως μάγειρα σε παιδικό σταθμό περιοχής των Χανίων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του: «Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος νόσησε από covid 19 και για τον λόγο αυτό ενημέρωσε αμέσως την εργοδοσία του για το θέμα αυτό, εισπράττοντας την απάντηση ότι πρέπει να πάει στην δουλειά του κανονικά, διαφορετικά να περάσει από το λογιστήριο να υπογράψει την παραίτηση του. Ο ίδιος προσπάθησε να μεταπείσει τον εργοδότη του, καταφέρνοντας απλά να τον εξαγριώσει ακόμα περισσότερο, απειλώντας τον μάλιστα για την σωματική του ακεραιότητα! Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός αριθμεί αρκετά παιδιά αλλά πέραν από αυτό ευλόγως ο υπάλληλος δεν μπορεί και δεν θέλει να διακινδυνεύσει την ζωή κανενός και δη μικρών παιδιών»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του flashnews.gr με τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ανθρώπινη Ασπίδα», Φραγκίσκο Δασκαλάκη ο ίδιος υποστήριξε ότι αν τελικά οι απειλές του εργοδότη υλοποιούνταν ο σύλλογος θα έφτανε μέχρι τον εισαγγελέα.
«Ο μάγειρας απευθύνθηκε στην “Ανθρώπινη Ασπίδα” προκειμένου να σταματήσουμε τον εργοδότη ο οποίος προφανώς δεν έχει καμία συναίσθηση όταν προσπαθεί να βάλει έναν εργαζόμενο και δη μάγειρα, με κορωνοϊό, να μαγειρέψει για τόσα παιδιά.

Ως σύλλογος στείλαμε το μήνυμα στον ιδιοκτήτη ότι οποιαδήποτε στιγμή σκεφτεί είτε να απολύσει αυτόν τον άνθρωπο – γιατί όπως του είπε “θα σε απολύσω πήγαινε να υπογράψεις την παραίτησή σου” – είτε να τον ακουμπήσει, θα είναι αποφασιστική η παρέμβασή μας και θα εμπλέξουμε και τη δικαιοσύνη.
Να σημειωθεί ότι ο υπάλληλος ήταν επιβεβαιωμένα θετικός με κορωνοϊό με το αποτέλεσμα της εξέτασης να έχει δηλωθεί κανονικά στο gov.gr».

Ο Σύλλογος στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ειδικότερα στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, ότι «φαινόμενα εκπτώσεων, με φόντο την απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής, θα μας βρουν κάθετα απέναντι τους με τον πιο δραστικό τρόπο. Αναμένουμε τις όποιες εξελίξεις, για να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις από την Ανθρώπινη Ασπίδα ,σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στην ζωή μικρών παιδιών!»

flashnews.gr