Σοκ στα Χανιά με το παιδί που κλείδωσαν στο αυτοκίνητο οι γονείς του για να πάνε βόλτα (video)

Σοκ στα Χανιά με το παιδί που κλείδωσαν στο αυτοκίνητο οι γονείς του για να πάνε βόλτα (video)

Σωτήρια για τη ζωή ενός τρίχρονου κοριτσιού ήταν η επέμβαση ανδρών της Ομάδας ΔΙΑΣ στα Χανιά. Οι γονείς του, τουρίστες από την Ιαπωνία, κλείδωσαν το παιδί στο αυτοκίνητο το οποίο είχαν σταθμεύσει κοντά στην Πλατεία Τάλω και έκαναν αμέριμνοι βόλτα στο παλιό λιμάνι με το μεγαλύτερο τους παιδί (δείτε εδώ).

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν, η Ομάδας ΔΙΑΣ έσωσε έναν 24χρονο που ήταν έτοιμος να κάνει βουτιά θανάτου από τα Ενετικά Τείχη. Ο Αρχιφύλακας Μανόλης Γουρνιεζάκης, που επενέβη και στα δύο περιστατικά, μίλησε στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ ΤV για τις δύο διασώσεις που όπως είπε, του έδωσαν τη μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση που έχει ποτέ αισθανθεί, στην πολύχρονη θητεία του στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το περιστατικό με το τρίχρονο κοριτσάκι συνέβη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, κοντά στο πάρκιγκ της Πλατείας Τάλω. Έκπληκτοι περαστικοί άκουσαν το κλάμα του παιδιού που βρισκόταν στο ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου και πήγαν κοντά, ανήμποροι ωστόσο να το βοηθήσουν. Άμεσα ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και στο σημείο έσπευσε η Ομάδα ΔΙΑΣ με τον αρχιφύλακα Μανόλη Γουρνιεζάκη και τον υπαρχιφύλακα Αντώνη Καλφάκη.

«Στο σημείο υπήρχαν περί τα τριάντα άτομα. Είδαμε το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο να κλαίει, να σφαδάζει, ήταν ιδρωμένο. Αμέσως ειδοποιήσαμε το κέντρο κι έδωσα εντολή στο συνάδελφο μου να γίνει θραύση του υαλοπίνακα, με ασφάλεια βέβαια για να μη χτυπήσει το μωρό» είπε, περιγράφοντας όσα συνέβησαν ο κ. Γουρνιεζάκης.

Ο συνάδελφος του υπαρχιφύλακας κ. Αντώνης Καλφάκης, ήταν αυτός που με ειδικό μεταλλικό αντικείμενο έσπασε το τζάμι του οδηγού και έτσι κατάφεραν να βγάλουν το παιδί από το αυτοκίνητο. Πολίτες του προσέφεραν νερό ενώ ο κ. Καλφάκης μιλώντας του αρχικά στα αγγλικά και στη συνέχεια στα γερμανικά, τα οποία έδειχνε να καταλαβαίνει, προσπάθησε να καθησυχάσει το κοριτσάκι.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ ειδοποίησαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης προκειμένου περιπολικό να παραλάβει το παιδί και να το μεταφέρει στο Αστυνομικό Μέγαρο μέχρι να εντοπιστούν οι γονείς. Λίγα λεπτά μετά οι Ιάπωνες, μαζί με το μεγαλύτερο αδελφάκι του κοριτσιού, έφτασαν στο αυτοκίνητο. Όπως είπε ο αρχιφύλακας κ. Αντώνης Καλφάκης «η μητέρα ήταν ταραγμένη, πήρε το μικρό γιατί έκλαιγε πάρα πολύ έντονα, ήταν ιδρωμένο πάρα πολύ. Ο πατέρας έδειξε στην αρχή ανησυχία αλλά στη συνέχεια ασχολήθηκε περισσότερο με το σπασμένο τζάμι του αυτοκινήτου».

Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την πράξη τους που θα μπορούσε να έχει χειρότερες συνέπειες για το τρίχρονο παιδί τους, οι δύο γονείς ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν σκοπό να αργήσουν και ότι το άφησαν επειδή κοιμόταν για να αγοράσουν σουβενίρ από το παλιό λιμάνι. Οι Ιάπωνες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

neakriti.gr