Βρες τι δέρμα έχεις και περιποιήσου το σωστά

Βρες τι δέρμα έχεις και περιποιήσου το σωστά

Βρες τι δέρμα έχεις και περιποιήσου το σωστά

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να περιποιηθείς σωστά το δέρμα σου; Σας παρουσιάζουμε έναν εύκολο τρόπο για να βρεις τι τύπο δέρματος έχεις και έξυπνα tips για να φροντίσεις τον εαυτό σου!

Για να βρεις τι τύπο δέρματος έχεις θα χρειαστείς ένα χαρτομάντιλο: πλύνε το πρόσωπό σου καλά με σαπούνι, περίμενε 15 λεπτά και στη συνέχεια πίεσε το χαρτομάντιλο για 5 δευτερόλεπτα στο δέρμα σου.

Φυσιολογικό/ μικτό δέρμα

Έχει απαλή υφή και πόρους σε μέτριο μέγεθος. Οι λιπαρές κηλίδες που θα μείνουν στο χαρτομάντιλο θα περιορίζονται σε μερικά σημεία του προσώπου, κυρίως στο μέτωπο και την μύτη, το λεγόμενο T-zone.

Λιπαρό δέρμα

Συνήθως έχει γυαλάδα και είναι επιρρεπές στα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια. Στο τεστ με το χαρτομάντιλο, οι λιπαρές κηλίδες θα είναι ορατές και σε διάφορα σημεία του.

Ξηρό δέρμα

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, το χαρτομάντιλο δεν θα έχει καθόλου λιπαρές κηλίδες. Επίσης, το πρόσωπό σου ενδεχομένως να έχει λεπτές ρυτίδες, κοκκινωπές κηλίδες και να ξεφλουδίζει εύκολα.

Καθάρισε το πρόσωπό σου χωρίς πολλά έξοδα, στο σπίτι

Για να κάνεις καθαρισμό προσώπου χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία, θα χρειαστείς: μία κατσαρόλα, νερό, μία πετσέτα, δύο μπατονέτες, αντισηπτικό και το ενυδατικό προϊόν που χρησιμοποιείς.

– Βάλε το νερό να βράσει.

– Βρέξε την πετσέτα και τοποθέτησέ της στο κεφάλι σου.

– Σκύψε πάνω από τον ατμό που βγαίνει από την κατσαρόλα για 2 – 3 λεπτά.

– Κάνε απαλό μασάζ ώστε να διώξεις τα νεκρά κύτταρα.

– Μην σπας τυχόν σπυράκια με τα χέρια: χρησιμοποίησε τις μπατονέτες και το αντισηπτικό.

– Βάλε ενυδατική μάσκα.

– Βγάλε την μάσκα και άπλωσε στο πρόσωπό σου ενυδατική κρέμα, κάνοντας απαλό μασάζ.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου star.gr