Σκέψεις για άνοιγμα μπουζουκιών, νυχτερινών κέντρων και club μαζί με τη μουσική

Σκέψεις για άνοιγμα μπουζουκιών, νυχτερινών κέντρων και club μαζί με τη μουσική

Προς άνοιγμα φαίνεται ότι βαίνουν μπουζούκια, νυχτερινά κέντρα και club από το τέλος της εβδομάδος, καθώς εάν επανέλθει η μουσική αναμένεται να επιστρέψει και η νυχτερινή διασκέδαση.

aeweb

Παρότι σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι ειδικοί επιστήμονες που συνεδριάζουν αύριο είναι προβληματισμένοι και θεωρούν ότι με το άνοιγμα της νύχτας θα αυξηθούν κατακόρυφα οι θάνατοι και τα σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού, θεωρείται πιθανό να επιστρέψει η μουσική στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Τι προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς

Γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούν να ανοίξουν έστω και με περιορισμένο ωράριο τα μπουζούκια, τα νυχτερινά κέντρα και τα μεγάλα club. Υψηλόβαθμες πηγές έλεγαν στο ethnos.gr ότι έγινε προσπάθεια από κυβερνητικά στελέχη να υπάρξει διαφοροποίηση των εστιατορίων, των μικρών μπαρ σε σχέση με τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα, ώστε να επιστρέψει η μουσική μόνο στα ελεγχόμενα ως προς τον αριθμό των πελατών καταστήματα, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Παρά τις προσπάθειες να γίνει διαχωρισμός είτε με βάση τα τετραγωνικά είτε με βάση τη συνολική χωρητικότητα, λύση δεν βρέθηκε.

Και αυτό διότι όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, οι κωδικοί (ΚΑΔ) λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και νυχτερινών κέντρων σε πολλές περιπτώσεις είναι κοινοί.

Ταυτόχρονα ο διαχωρισμός των καταστημάτων με βάση τα τετραγωνικά επίσης δεν ήταν εφικτός, καθώς υπάρχουν και ταβέρνες που διαθέτουν πολύ μεγάλους χώρους.

Το μπαλάκι στους ειδικούς – Τι ζητεί η κυβέρνηση

Οι ειδικοί επιστήμονες που συνεδριάζουν αύριο καλούνται να δώσουν το πράσινο φως για χαλάρωση των μέτρων. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη έχουν ζητήσει – όπως αναφέρουν πηγές του ethnos.gr – να επανέλθει η μουσική και να αυξηθεί η χωρητικότητα στα γήπεδα.

Οι πιέσεις που ασκούνται από επιχειρηματίες της εστίασης είναι πολλές, γι αυτό και κυβερνητικά στελέχη έχουν ζητήσει επισταμένως να γυρίσει η μουσική στη διασκέδαση, καθώς εκατοντάδες επιχειρήσεις βλέπουν τα καταστήματα τους άδεια.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να καλύψει οικονομικά τα έξοδα των επιχειρήσεων, θεωρείται σφόδρα πιθανό οι επιστήμονες να «υποκύψουν» και να εγκρίνουν την επαναφορά της μουσικής.

Στην περίπτωση αυτή, όπως έλεγαν μέλη της επιτροπής στο ethnos.gr, θα πρέπει να υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για τήρηση του μέτρου για μόνο καθήμενους στα νυχτερινά κέντρα, ώστε να περιορισθεί όσο είναι δυνατό η διασπορά.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι ειδικοί κατά τη μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων διαπίστωσαν ότι υπήρχε κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων μετά το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων.