Συναυλία με τη Sinfonietta Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Χανίων

 

Συναυλία με τη Sinfonietta Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Χανίων

Συναυλία με τη Sinfonietta Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Χανίων

Ποδαρικό για τη νέα χρονιά θα κάνει με μία μοναδική συναυλία που θα δώσει σήμερα, η Sinfonietta, Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Χανίων, στην αίθουσα του Βενιζελείου Ωδείου, στις 8 μ.μ.
Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Μυράτ.
‘Όπως τόνισε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΔΗΠΕΧ κ. Γιώργος Βούρβαχης «όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΔΗΠΕΧ για  την Πρωτοχρονιά, το αποκορύφωμα αυτού του εορταστικού κλίματος και το κλείσιμο των γιορτών έρχεται με το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της  Sinfonietta, Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Χανίων. Καλούμε όλους τους Χανιώτες που αγαπούν την ποιοτική μουσική  να παρακολουθήσουν τη συναυλία που θα δοθεί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην αίθουσα του Βενιζελείου Ωδείου».
Από την πλευρά του καλλιτεχνικός διευθυντής της ΔΗΠΕΧ κ. Νίκος Περράκης επεσήμανε  ότι «η Sinfonietta, Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Χανίων κλείνει ραντεβού με τους Χανιώτες το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και υποδέχεται τον καινούριο χρόνο με την ελπίδα να είναι μια δημιουργική, ειρηνική και γούρικη χρονιά, καλύτερη από την προηγούμενη».
24 Όπως ανέφερε ο ίδιος το πρόγραμμα της  εκδήλωσης περιλαμβάνει χορευτική μουσική από όλο τον κόσμο. Θα ακουστούν μουσικά κομμάτια του Τσαϊκόφσκι, Άστορ Πιατσόλα, ισπανικά φαντάνγκο κομμάτια, μουσικές από την Βιέννη  κ.α  «Φέτος έχουμε την χαρά να συμμετέχει μαζί μας ένας νέος Χανιώτης, ένας ταλαντούχος κιθαρίστας ο Μανόλης Αναστασάκης που ήδη έχει λαμπρές σπουδές και διακρίσεις στο εξωτερικό» σημείωσε.
Από την πλευρά του ο κιθαρίστας  Μανόλης Αναστασάκης ανέφερε ότι είναι σημαντικό να συνεχίζονται οι  ποιοτικές προσπάθειες για την ανάδειξη της κλασσικής μουσικής τονίζοντας την σημασία που έχει η ύπαρξη μιας Ορχήστρας  Δωματίου στο Δήμο Χανίων.
 Εισιτήρια για τη συναυλία της  Sinfonietta θα διανέμονται  σήμερα από τις έξι το απόγευμα στο ταμείο του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων.  Είσοδος: 20 ευρώ, φοιτητικό/μαθητικό 15 ευρώ.  
 Ε.Φ.