Σήμα κινδύνου στα Χανιά για το επιδημιολογικό φορτίο

Σήμα κινδύνου στα Χανιά για το επιδημιολογικό φορτίο

Έκκληση στους πολίτες να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.

Ο δήμος Χανίων εντάχθηκε στη «βαθιά κόκκινη» ζώνη και τίθενται σε ισχύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

«Ήταν αναμενόμενο να ενταχθεί ο δήμος Χανίων στη βαθιά κόκκινη ζώνη. Ήταν τέτοια η αύξηση των κρουσμάτων και το φορτίο του ιού τα τελευταία 24ωρα που δεν προκαλούν έκπληξη οι εξελίξεις», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Βούλα Ορφανουδάκη.

Εξέφρασε παράλληλα την ανάγκη τήρησης των μέτρων και συνέστησε τους μαζικούς εμβολιασμούς ως το βασικό όπλο απέναντι στην πανδημία.

«Κατανοώ ότι όλοι έχουμε κουραστεί από την εφαρμογή των μέτρων. Δεν υπάρχει όμως άλλος τρόπος. Όσο πιο πιστά τα τηρούμε τόσο πιο πολύ αποδίδουν. Συνιστούμε, επίσης ανεπιφύλακτα τους εμβολιασμούς για να βγούμε από την πανδημία με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες», πρόσθεσε η κ. Ορφανουδάκη.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων εκτίμησε πως «τα βεβαιωμένα κρούσματα στην Κρήτη ακολουθούν τις ίδιες τάσεις, και για τις 4 περιφερειακές ενότητες του νησιού, με μικρές αυξομειώσεις. Διανύουμε την πιο επικίνδυνη περίοδο στην Κρήτη και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».