Η σχέση επηρεάζει τη σεξουαλικότητα

Η σχέση επηρεάζει τη σεξουαλικότητα

Η σχέση επηρεάζει τη σεξουαλικότητα

Φροντίστε τη σωματική και ψυχική σας υγεία αλλά και τη σχέση σας με τον σύντροφό σας αν θέλετε να έχετε καλή σεξουαλική ζωή! 

Αυτό ήταν το μήνυμα που δόθηκε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκη, όπου το σεξ και ο έρωτας ήταν την Τετάρτη τα μοναδικά αντικείμενα συζήτησης. 

Όχι βέβαια στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσαν μέλη του επιστημονικού προσωπικού του ΑΠΘ με θέμα «Έρωτας και Σεξουαλικότητα», φιλοδοξώντας να ρίξουν φως σε αγωνιώδη ερωτήματα για το σώμα και τη σεξουαλικότητα το ρόλο του έρωτα στην ψυχολογική υγεία αλλά και στην ολοκληρωμένη ανάπτυξης του.

Η σχέση του ζευγαριού και η σεξουαλική (δυσ)λειτουργία βρίσκονται σε μια αμφίδρομη σχέση, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ ψυχίατρος Λουκάς Αθανασιάδης αναφερόμενος στο θέμα της ψυχογενούς σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

«Η σεξουαλική δυσλειτουργία, μπορεί να προκαλείται από προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού ή αντίθετα τα σεξουαλικά προβλήματα να συμβάλουν σημαντικά στην εμφάνιση συζυγικής δυσαρμονίας. Φαίνεται ότι τα προβλήματα στη σχέση των συντρόφων είναι η πιο συνηθισμένη αιτία ψυχογενούς σεξουαλικού προβλήματος. Ο θεραπευτικός σχεδιασμός επομένως θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και προβλήματα από την σεξουαλική λειτουργία αλλά και από την σχέση των συντρόφων. Επίσης για να έχει κανείς καλή σεξουαλική υγεία θα πρέπει να φροντίζει αφενός την σωματική και ψυχική του υγεία και αφετέρου να προασπίζεται την σεξουαλικότητά του και να φροντίζει για την σχέση του με τον σύντροφο» εξήγησε ο κ Αθανασιάδης.

 

nooz.gr