SEX…Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !

SEX…Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !

SEX…Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !

 Εν έτει 2007 , όπου κι αν γυρίσεις να κοιτάξεις θα δεις sex.
Γυμνά κορμιά , διαφημίσεις με πικάντικα υπονοούμενα , προιόντα κάθε λογής που αποκτούν την σημασία του σεξουαλικού όπλου , ή ακόμα και προιόντα που θα μας κάνουν να νιώσουμε ηδονή. Το πλασάρισμα των προιόντων αυτών εννοείται ότι το αναλαμβάνουν καλλίγραμμες γυναίκες ή γυμνασμένοι άντρες. Τα εξώφυλλα των εντύπων γέμισαν με σάρκα , ενώ τα δελτία ειδήσεων δεν χάνουν ευκαιρία παίρνοντας ως αφορμή ότι “ο κόσμος βγήκε στις παραλίες” για να δείξουν λίγο στήθος , λίγο πόδι κτλ , για να μην αναφερθώ στις εφημερίδες που κοντεύουν να καταλήξουν αυτές το συνοδευτικό για τις ταινίες πορνό.

Το εικονικό sex είναι απ’ τις παλαιότερες μεθόδους προπαγάνδας και πουλάει στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε. Πολλά άτομα είναι δυσαρεστημένα με τις σχέσεις που (δεν)
έχουνε , ενώ άλλοι κάνουν το παν να προσαρμοστούν στα σεξουαλικά πρότυπα που προβάλουν τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης. Γυμνάστήρια ,ινστιτούτα ομορφιάς , μόδα , σκευάσματα , καλλυντικά , φαρμακευτικά σκευάσματα, σας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες να σας μετατρέψουν στον/στην ιδανικό/ή εραστή /ερωμένη.

 

Η απελευθέρωση της εικόνας , οδήγησε στο να χάσουμε επαφή με την σεξουαλικότητά μας. Σε καμία περίπτωση δεν ηθικολογώ , ούτε είμαι υπέρ οποιουδήποτε πουριτανιστικού λόγου. Δεν συμβαίνει όμως τίποτα τυχαία , ούτε οι ανθρώπινες σχέσεις περνούν κρίση , ίσως κάποιοι εκμεταλλεύονται τις σωματκές αδυναμίες (που όλοι έχουμε) κι εσκεμμένα προωθούν τα αντίδοτα.

Επίσης τα ΜΜΕ κάνουν συνεχώς αναφορές σε πράγματα που αγχώνουν τον “πρωτάρη” και τον κάνουν ν’ αμφιβάλλει για τις ικανότητές του. Ομοίως συμβαίνει και με τις κοπέλες , καθώς η αμερικάνικου τύπου σιλικονούχα γυναίκα τις οδηγεί σ’ ένα ατελείωτο κυνήγι της σεξουαλικής τους εικόνας , μέσω σκευασμάτων , κινημάτων μόδας κτλ ώστε να είναι ποθητές. Το πρόβλημα είναι ότι η ομορφιά δεν αγοράζεται…η ουσία της ομορφιάς είναι η αλήθεια της! Οι άντρες λοιπόν χάνουν χρόνο να γίνουν ιδανικοί , οι γυναίκες το ίδιο και το αποτέλεσμα , να λείπει η ουσία. Τα αγόρια 19-22 ετών θεωρούν το sex μάλλον χάσιμο χρόνου και…χρήματος γι’ αυτό προτιμούν πορνοταινίες , ερωτικά sites στο internet και…χειρωνακτικές εργασίες. Ούτως ή άλλως είναι πολύ απασχολημένοι με παιχνίδια στο PC, με αυτοκίνητα , ποδόσφαιρο και άλλα τινά και που χρόνος! Έτσι κι αλλιώς η κοπέλα που τους αρέσει “είναι δύσκολη” κτλ . Έτσι φτάνουμε στο σύνδρομο του “κοιτάτε αλλά μην αγγίζετε” .

Από την άλλη οι γυναίκες ,αναζητούν ένα μοντέλο συντρόφου διαφορετικό από το παρελθόν.Ενώ παλαιότερα ζητούσαν άντρα που να μπορεί να συνεισφέρει στην οικογένεια ,να είναι δηλαδή ικανός , πιστός κτλ , σήμερα μπορεί στα λόγια να ζητούν αυτά τα χαρακτηριστικά , αλλά φαίνονται το ίδιο επηρεασμένες από τα σεξουαλικά πρότυπα που έχουν ενθρονιστεί. Έτσι φτάνουν να ζητούν στοιχεία αντιφατικά ή πιο σωστά ουτοπικά . Έχουν μπερδέψει τις επιθυμίες τους. Έτσι επιθυμούν σύντροφο με ομορφιά και εξυπνάδα , πλούτη αλλά και τιμιότητα και πάει λέγοντας. Φυσικά δεν υπάρχει ο υπερ-εραστής , αφού ακόμα και τα πρόσωπα-διασημότητες (ηθοποιοί , τραγουδιστές κτλ) είναι κατασκευασμένες εικόνες.
Βέβαια οι γυναίκες το αγνοούν αυτό και το κενό μεγαλώνει περιμένοντας να έρθει ο Mr. Perfect…

Ο φαύλος κύκλος των κόμπλεξ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με την έλλειψη επικοινωνίας
που χαρακτηρίζει εν γένει τον πολιτισμό μας. Οι άνθρωποι δεν εκπαιδεύονται ποτέ στην τέχνη της επικοινωνίας. Το Σύστημα πάντα επιβάλλει μια υποτιθέμενη αντικειμενικότητα που ακυρώνει την κριτική σκέψη και την διαλεκτική της , αφού μόνο έτσι εξουσιάζει.
Έτσι ο καθένας θεωρεί μόνο την δική του γνώμη αντικειμενική , απορρίπτοντας οποιαδήποτε άλλη και οδηγούμαστε στην άκρατη υποκειμενικότητα. Γι’ αυτό τον λόγο κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ζητάει ο διπλανός του. Ακόμα η έλλειψη χρόνου κι οι ταχείς ρυθμοί ζωής οδηγούν τους ανθρώπους να καταναλώνουν τις σχέσεις ως fast food.

Επίσης , η επιβολή ενός συνόλου (εμπορικό πακέτο θα το έλεγε κανείς) προσδοκώμενων συμπεριφορών , για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ό άντρας και η γυναίκα ψηλώνει ακόμα περισσότερο τα τείχη ανάμεσα στα δύο φύλα. Οι άντρες μετατράπηκαν σε “μηχανές επιτυχίας” και οι γυναίκες σε “μηχανές του sex” . Μ’ αυτό τον τρόπο λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα.

Ποια θα ήταν η λύση; Μα φυσικά η απενοχοποίηση του sex , να μπορούσε να μιλάει ο καθένας ανοιχτά γι’ αυτό κι όχι σαν κάτι το απαγορευμένο. Η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία είναι ένα καλό παράδειγμα , αν εφαρμοζόταν βέβαια. Ακόμα και τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να συμβάλουν. Γιατί δεν το κάνουν αν και δεν χτυπάει κάποια κοινωνική δομή; Μα για να μας κάνουν να νιώσουμε ανεπαρκείς και να καταπιούμε το δόλωμα των καταναλωτικών αγαθών , να πιαστούμε στο αγκίστρι της ιδιοτέλειάς τους . Επιπλέον η καταπίεση των επιθυμιών , των φυσικών επιθυμιών όπως είναι το sex , λειτουργεί ως μοχλός άσκησης εξουσίας. Το στερημένο ον είναι πιο εύκολα χειραγωγήσιμο…

Η σάρκα έχει τις δικές της ανάγκες γι’ αυτό πρέπει ο καθένας μας ν’ αποτινάξει οποιοδήποτε ταμπού ή κόμπλεξ για τον εαυτό του και να χαρεί την επικοινωνία και τον έρωτα. Μόνο έτσι θ’ ακυρώσουμε μια τεχνική υποδούλωσης , απ’ τις πολλές που χρησιμοποιεί το σύγχρονο Σύστημα.
SEX…Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !Το άρθρα  αυτό είναι από το blog nomoretrends.blogspot.com