Εντυπωσιακή έρευνα για το sex

Εντυπωσιακή έρευνα για το sex

Εντυπωσιακά  είναι τα ευρήματα μεγάλης έρευνας για το σεξ που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ μεταξύ 5.865 εφήβων και ενήλικων ηλικίας από 14 έως 94 ετών! Πάνω από 40 συνδυσμοί ερωτικών στάσεων χρησιμοποιούνται από τους ερωτικούς συντρόφους, ωστόσο ο οργασμός παραμένει δυσκολότερη υπόθεση για τις γυναίκες, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν οι άρρενες σύντροφοι τους.

Το πιο εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας, όπως επεσήμαναν και οι επιστήμονες, ήταν οι απαντήσεις σχετικά με τον οργασμό. Το 85% των ανδρών ήταν βέβαιοι ότι η σύντροφός τους είχε οργασμό. Ωστόσο όταν ρωτήθηκαν οι γυναίκες, μόνο το 64% απάντησαν θετικά, υπάρχει δηλαδή μια τεράστα απόκλιση 21%!

Οι ερευνητές εντυπωσιάστηκαν επίσης από την ποικιλία των ερωτικών στάσεων, συνολικά 41 (!) συνδυασμοί. Οι άνδρες, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, φθάνουν στον οργασμό με κολπική συνουσία, αντίθετα για τις γυναίκες η ολοκλήρωση απαιτεί μια σειρά ερωτικών στάσεων.

Η χρήση προφυλακτικού
Οι έφηβοι στις ΗΠΑ λαμβάνουν περισσότερες προφυλάξεις στις σεξουαλικές τους σχέσεις σε σχέση με όσους είναι άνω των 40 ετών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο και περιλαμβάνει στοιχεία από το 1992.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Κέντρου για την Προώθηση της Σεξουαλικής Υγείας (CSHP) του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων ηλικίας 14- 17 ετών, το 80% των αγοριών και το 69% των κοριτσιών, που είναι σεξουαλικώς ενεργοί χρησιμοποιούν προφυλακτικά.Αντίθετα, λιγότερο από το 50% των ατόμων ηλικίας άνω των 40 ετών που έχουν περιστασιακές σχέσεις χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5.865 εφήβων και ενήλικων ηλικίας από14 έως 94 ετών. “Αυτή η έρευνα είναι μία από τις πιο εκτεταμένες που διεξήχθη ποτέ σε εθνικό επίπεδο για την σεξουαλική συμπεριφορά και την χρήση προφυλακτικών σε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα” υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Μάικλ Ρις, διευθυντή του Κέντρου για την Προώθηση της Σεξουαλικής Υγείας.