Πόσες θερμίδες καίμε με το σεξ;

Πόσες θερμίδες καίμε με το σεξ;

Είναι ένας από τους πιο μεγάλους και πλέον διαδεδομένους αστικούς μύθους που όλοι -λίγο πολύ- θέλουν να πιστέψουν, το ότι κάθε σεξουαλική επαφή με το σύντροφό μας μας κάνει να χάνουν μέχρι και 300 θερμίδες!

Όμως, η γυμναστική μέσα στα σεντόνια, φαίνεται ότι τελικά δεν έχει τόσο αποτέλεσμα, όσο το να φορέσει κάποιος τη φόρμα του και να ιδρώσει σε ένα διάδρομο γυμναστικής.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, ο μέσος άνθρωπος καίει μόνο 21 θερμίδες σε κάθε ερωτική επαφή!

Ο David Allison του Πανεπιστημίου της Alabama στο Birmingham αποφάσισε να ερευνήσει αυτό τον ισχυρισμό και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα!

Έτσι, ανακάλυψε ότι κατά μέσο όρο μια σεξουαλική επαφή διαρκεί μόλις 6 λεπτά, διάρκεια που συνεισφέρει στο να καούν 20 θερμίδες, όσες περίπου και αν περπατούσε κανείς για τον ίδιο χρόνο!

Τα πορίσματα της έρευνάς του δημοσιεύτηκαν στη New England Journal of Medicine και λέει ότι τέτοιοι μύθοι γύρω από την… εκγύμναση των ώρα της σεξουαλικής πράξης ευθύνονται για την έκρηξη παχυσαρκίας! Οπότε κάποιος που θέλει να γυμναστεί πραγματικά θα πρέπει ή να αυξήσει τη… διάρκεια ή να φορέσει τη φόρμα του και να πάει στο πιο κοντινό γυμναστήριο!

protothema.gr