Sex Files: Το σεξ και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες

Sex Files: Το σεξ και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες

Κάντε σεξ για να ζήσετε περισσότερο αλλά αν μπορείτε αποφύγετε το σεξ πριν το γάμο για να αντέξει η σχέση σας στο χρόνο και μην αντιστέκεστε στην ανάγκη σας για αυτοϊκανοποίηση.

Αν τώρα η σύζυγός σας είναι καλή νοικοκυρά, μάλλον είστε διπλά τυχερός, αφού σας καλύπτει με το παραπάνω και σεξουαλικά, αρκεί βέβαια κι εσείς να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτισης.

Το πολύ σεξ σημαίνει μακροζωία για τους άνδρες

Μια ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το κλειδί για περισσότερα χρόνια ζωής για τους άνδρες αλλά μόνο εφόσον είναι πιστοί στη σύντροφό τους, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.

Οι Ιταλοί ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή σημαίνει λιγότερα καρδιαγγειακά προβλήματα για τους άνδρες.

«Αυτό που ήταν προφανές από την έρευνα ήταν ότι οι άνδρες που είχαν ενεργή σεξουαλική ζωή και ήταν πιστοί στη σύντροφό τους είχαν λιγότερα καρδιαγγειακά προβλήματα και ζούσαν περισσότερο», ανέφερε η Emmanuele Jannini, επικεφαλής της έρευνας.

«Η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα παράγει περισσότερη τεστοστερόνη, η οποία οδηγεί στη μείωση της κατάθλιψης και στην καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία που συνδέεται και με βελτιωμένο μεταβολισμό», δήλωσε η Jannini.

Η Jannini επεσήμανε ότι η μελέτη έδειξε ότι εκείνοι που ήταν άπιστοι είχαν καρδιαγγειακά προβλήματα γιατί είχαν “επίσης να αντιμετωπίσουν το αυξημένο άγχος λόγω της απιστίας τους”.

Λιγότερο σεξ πριν το γάμο σημαίνει περισσότερη σταθερότητα μέσα στο γάμο

Τα ζευγάρια που κρατάνε το σεξ για μετά το γάμο απολαμβάνουν μεγαλύτερη σταθερότητα και επικοινωνία στις σχέσεις τους, υποστηρίζουν ερευνητές από το Brigham Young University.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι εκείνα τα ζευγάρια που περίμεναν μέχρι το γάμο βαθμολογούσαν τη σταθερότητα στη σχέση τους με ποσοστό κατά 22 % υψηλότερο από ό, τι αυτοί που ξεκίνησαν να κάνουν σεξ από την αρχή της γνωριμίας τους. Η ικανοποίηση από τη σχέση ήταν 20 % υψηλότερη για εκείνους που περίμεναν, η σεξουαλική ποιότητα της σχέσης ήταν 5 % καλύτερη και η επικοινωνία ήταν 12 % καλύτερη.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.035 παντρεμένα άτομα που απάντησαν σε ένα εκτεταμένο ερωτηματολόγιο, το οποίο περιελάμβανε ερωτήσεις του τύπου “πότε ολοκληρώθηκε σεξουαλικά η σχέση σας;”.

Ο αυνανισμός κάνει καλό στην υγεία

Όχι ένας, ούτε δύο αλλά το 86% των ενηλίκων δηλώνουν ότι αρέσκονται να … αυτοϊκανοποιούνται σεξουαλικά. Μάλιστα το 18 % παραδέχονται ότι αυνανίζονται καθημερινά, όπως αποκάλυψε μια νέα αμερικανική έρευνα.

Η μελέτη, που έγινε σε περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς, έδειξε ότι το 18 % λένε ότι αυνανίζονται μία έως τρεις φορές το μήνα, το 17 % ότι αυτοϊκανοποιούνται σπάνια και το 14 % ότι δεν αυνανίζονται ποτέ.

«Ο αυνανισμός είναι μια υγιής σεξουαλική διέξοδος», δήλωσε ο σεξολόγος Δρ Kat Van Kirk.

«Οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το άγχος, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να βελτιώσουν τη σεξουαλική σχέση με το σύντροφό τους. Ο αυνανισμός αποτελεί μια σημαντική μορφή προληπτικής ιατρικής.»

Οι νοικοκυρές πιο αχόρταγες στο σεξ;

Μια νέα μελέτη, που είναι η πρώτη του είδους της, διαπίστωσε ότι οι περισσότερες ώρες για δουλειές του νοικοκυριού συνδέονται με συχνότερο σεξ για τα παντρεμένα ζευγάρια. Η διαπίστωση αυτή εξέπληξε ακόμη και τους ερευνητές!

Η έρευνα έγινε σε 6.877 παντρεμένα ζευγάρια διαφορετικής κοινωνικής τάξης, εκπαίδευσης και καταγωγής. Τα ζευγάρια αυτά έκαναν σεξ 82,7 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, αριθμός που μεταφράζεται σε περίπου 1,6 φορές την εβδομάδα.

Οι γυναίκες δαπανούσαν περίπου 42 ώρες και οι σύζυγοί τους 23 ώρες κάθε εβδομάδα για δουλειές, όπως είναι η προετοιμασία των γευμάτων, το σκούπισμα και το ξεσκόνισμα, ενώ οι άνδρες ξόδευαν κατά μέσο όρο 34 ώρες την εβδομάδα σε μισθωτή εργασία, σε σύγκριση με 20 ώρες για τις συζύγους τους. Αν το δει κανείς συνολικά σημαίνει μέχρι 61 ώρες εργάσιμες την εβδομάδα για τις γυναίκες σε σύγκριση με 57 ώρες για τους άνδρες.

Μία αύξηση της τάξης του 1 % στις ώρες που δαπανούν οι σύζυγοι για οικιακές εργασίες μεταφράζεται σε 0,11 % αύξηση στις ώρες σεξ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, ενώ 1 % αύξηση των ωρών που αφιερώνουν οι άνδρες στις δουλειές του σπιτιού σημαίνει 0,06 % συχνότερο σεξ.

Η μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ απασχολεί 9 στους 10 άνδρες

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που έκανε το περιοδικό Cosmopolitan, το ερώτημα πώς θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ προβληματίζει το 90% των ανδρών. Οι γιατροί εκτιμούν ότι το 20- 30% των ανδρών υποφέρουν από σοβαρές περιπτώσεις πρόωρης εκσπερμάτωσης (όταν έχουν διάρκεια μόλις λίγα δευτερόλεπτα). Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να είναι το υπ ‘αριθμόν ένα σεξουαλικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνδρες και είναι τρεις φορές πιο διαδεδομένη από τη στυτική δυσλειτουργία.

Το πρόβλημα οφείλεται σε ένα μείγμα παραγόντων. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων αναπτύσσεται σε εφήβους που αυνανίζονται πολύ γρήγορα από φόβο μήπως τους ανακαλύψουν. Εκπαιδεύουν τους εαυτούς τους στο να εκσπερματώνουν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούν από αυτήν τη συνήθεια αργότερα.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση, που δεν αντιμετωπίζεται εγκαίρως, έχει την τάση να επιδεινώνεται: περιπλέκεται από τα συναισθήματα του στρες και του άγχους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Τελικά αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, δημιουργείται μια ανισορροπία στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, που καθιστά πρακτικώς αδύνατο να εξαλειφθεί η πρόωρη εκσπερμάτιση με καθαρά ψυχολογικά μέσα.

men24